Musaca cu vinete, dovlecei și carne tocată. O rețetă excelentă și simplu de făcut

Musaca, foto Pixabay/ autor: RmX86
Descriere foto: Musaca, foto Pixabay/ autor: RmX86

Această rețetă de musaca cu vinete și dovlecei o puteți prepara și fără carne. Este la fel de sănătoasă și delicioasă. 

Ingrediente:


2 dovlecei

2 vinete

500 g carne tocată de pui

2 cepe medii

3 căței de usturoi

250 ml sos de roșii

Cimbru uscat

Sare/piper

Ulei de măsline


Pentru sos: 


1 cana de smantana

3 oua

 

Mod de preparare:


Aveți nevoie de o tavă pentru cuptor, pe care trebuie să o ungeți cu puțin unt sau ulei de măsline. 

Trebuie să curățați vinetele de coajă și să le tăiați felii. Le presărați cu sare și le lăsați la scurs circa 1 oră. După ce s-au scurs bine, le dați printr-un jet de apă și le urcați cu hârtie absorbantă. După ce sunt bine uscate, se coc într-o tigaie grill.

Dovleceii îi curățați bine și îi tăiați felii, ceapa tocată cât mai mărunt iar usturoiul dat prin presă. Ceapa trebui călită în 2 – 3 linguri de ulei. După ce devine sticloasă, adaugă usturoiul și carnea tocată. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și sosul de roșii. Trebuie fierte la foc mic, până ce sosul începe să scadă. 

În tava unsă cu unt sau ulei puneți un strat de vinete și peste se pune jumătate din compoziția de carne. Se așează feliile de dovlecel (pe care trebuie să le dați prin făină sau pesmet) și peste se adaugă restul de carne. Peste carne se pun vinetele rămase.

Trebuie să amestecați ouăle cu smântână sau cu iaurt gras, peste care adăugați sare, piper și să turnați aceste sos peste compoziția din tavă.

Tava se pune în cuptorul încins la circa 180 grade și se coace pentru 45 – 50 minute.


Masa este gata. Poftă bună!

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 10 mai, 14:55 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play