Motivul pentru care Meghan Markle nu îl va însoți pe Prinţul Harry la încoronarea regelui Charles al III-lea

Data actualizării: | Data publicării:
Meghan Marle și Prințul Harry, sursa foto: captura video YouTube
Descriere foto: Meghan Marle și Prințul Harry, sursa foto: captura video YouTube

Prinţul Harry, retras din rândul membrilor activi ai casei regale britanice, va veni în Regatul Unit pentru a asista la încoronarea oficială a tatălui său, Charles al III-lea, însă nu va fi însoţit la ceremonie de soţia sa Meghan şi nici de copiii lor, a anunţat miercuri Palatul Buckingham

"Palatul Buckingham este bucuros să confirme că ducele de Sussex va asista la încoronarea de la Westminster Abbey din 6 mai", au anunţat reprezentanţii palatului britanic într-un comunicat.

"Ducesa de Sussex va rămâne în California alături de prinţul Archie şi de prinţesa Lilibet", au adăugat ei.

Comunicatul publicat miercuri de Palatul Buckingham pune astfel capăt unui suspans ce datează de aproape trei săptămâni în legătură cu invitaţii care vor asista la încoronarea regelui Charles al III-lea. Reacţia ducilor de Sussex, care au părăsit cu scandal familia regală pentru a se muta în Statele Unite în 2020, era aşteptată cu mare interes de la începutul lunii martie, când presa britanică a anunţat că Harry şi Meghan au fost invitaţi să asiste la ceremonia de încoronare.

Cuplul princiar şi-a înmulţit în ultimele luni criticile la adresa familiei regale a Marii Britanii.

După un documentar difuzat de Netflix în decembrie 2022, prinţul Harry, în vârstă de 38 de ani, a publicat la începutul lunii ianuarie un controversat volum de memorii, "Spare", în care a detaliat ruperea relaţiilor cu tatăl lui, regele Charles al III-lea, şi cu fratele lui mai mare, prinţul moştenitor William.

Harry şi Meghan au revenit în Regatul Unit doar în rare ocazii după plecarea lor din 2020, mai ales pentru a asista la funeraliile reginei Elisabeta a II-a în septembrie 2022.

Ducele de Sussex s-a deplasat singur la Londra pentru a asista la înmormântarea bunicului său, prinţul Philip, în 2021, în plină pandemie de COVID-19.

De asemenea, Harry a avut o apariţie surpriză în capitala Regatului Unit la sfârşitul lunii martie, cu ocazia unei audieri în cadrul unui proces intentat unui tabloid la Înalta Curte de Justiţie din Londra., notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel