Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Data publicării:
Daniel Buzdugan, foto Instagram
Descriere foto: Daniel Buzdugan, foto Instagram

Daniel Buzdugan a luat decizia de a-și muta copiii de la școala privată unde au învățat în ultimii ani. 

Daniel Buzdugan și-a mutat cei doi copii la o școală de stat, după ce, spune el, a ajuns la concluzia că suma uriașă pe care o plătea, putea acoperi studiile la o universitate de top din Barcelona. Omul de radio are o serie de principii și valori pe care își dorește să le transmită copiilor săi, iar sistemul privat de  învățământ îi sabota modul de a-și crește fiica și fiul. 


„I-am scos de la școlile private pentru că am vrut să vadă că se poate face carte și la stat. Am considerat că să arunci atât de mulți bani pentru educație, să ajungi să plătești la o școală cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… Am considerat că nu e normal să dăm atâția bani…”, a precizat Daniel Buzdugan în emisiunea Ego Life, moderată de Dana Săvuică.


Ce valori deprindeau copiii săi la școala privată

Mai mult, omul de radio spune că ceea ce se petrecea la școala privata era complet diferit de valorile pe care acesta încearcă să le insufle copiilor săi.

 

'Tu vrei să îți educi copilul să se îmbrace într-un fel, să fie modest, cu bun simț, în sensul bun și nimerești în școala respectivă unde vin copiii și își dau coate: 'Uite, ăsta nu are adidași ca noi, nu are telefon ca al nostru, are telefon cu butoane', a adăugat Buzdugan.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Daniel Buzdugan (@danielbuzdugan)


Cum pot schimba banii un copil


De asemenea, el a vorbit și despre modul în care banii pot influența un copil. 

'Un copil care întotdeauna va fi în competiție cu alt copil pe lucruri materiale, va fi un copil nefericit. Pentru că nu poți să ai totul. Oricât de bogată ar fi familia ta, nu poți avea totul, material.', a completat Daniel Buzdugan.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Daniel Buzdugan (@danielbuzdugan)

 


Cum își educă Daniel Buzdugan copiii: Sunt părinți pe care eu îi numesc elicopter

 

Într-un interviu recent, Daniel Buzdugan vorbea despre părinții elicopter și despre cum le fac un mare deserviciu copiilor. 

„De foarte multe ori, vezi părinți care spun: „Păi ce să fac? Copilul e încăpățânat. Păi de aia e încăpățânat, că tu nu l-ai educat, nu l-ai pus să postească, nu l-ai pus să facă curat în perioada postului, nu l-ai pus să trudească alături de tine. Sunt părinți pe care eu îi numesc elicopter. O educație de tip elicopter, și anume copilul e în centru și părintele e ca un elicopter în jurul copilului, adică strânge jucăriile, îi face de mâncare, îi spală, îi calcă și tot așa.


Atunci când copilul primește toate pe tavă, normal că este mofturos și anxios, și depresiv, și frustrat, dar în momentul în care tu îl pui pe copil să facă mișcare, să facă lucruri fizice, să muncească, să care ceva, să te ajute la cumpărături, în momentul în care el pune corpul la treabă, atunci scapă de toate lucrurile astea. Când are timp, nu-i pleacă gândurile pe coclauri și e nefericit, neîmplinit și nebăgat în seamă”, spunea Daniel Buzdugan pentru Viva.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Daniel Buzdugan (@danielbuzdugan)

 

Daniel Buzdugan nu era mulțumit nici de programul copiilor la școala privată

„Faptul că ei, în învățământul privat, intrau dimineața și ieșeau târziu seara, pe la 17-18, asta nu e viață. Mai mult muncea copilul decât munceam eu. În clipa asta, ei termină la 13, maximum 13.30 și au timp să-și facă și temele, au timp să meargă și la echitație.

Copilul trebuie să aibă parte și de timp liber. Sunt mulți părinți care duc copiii la privat, se ocupă ăia de ei. Îl duc dimineața, îl întorc seara. Nici nu mai ai timp să discuți cu el, nici nu mai ai timp să te bucuri de el. E o aruncare a responsabilității, într-un fel.„



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel