Motivul pentru care bărbații fug de femeile independente: Ana Maria Ducuța: „Nu e dependentă de validarea niciunui bărbat”

Data publicării:

Ana Maria Ducuță, consilier relațional, explică de ce au bărbații tendința de a fugi de femeile independente. 

Într-o lume în care femeile își poartă tot mai des singure de grijă și reușesc să îndeplinească multiple roluri, independența vine și cu reversul medaliei, acela că, în unele cazuri, bărbații se simt intimidați și fug de o femeie care pare că „nu are nevoie de ajutor”. 

 

Ana Maria Ducuță, consilier relațional, a fost invitată în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV, acolo unde a răspuns unei întrebări tot mai des auzită: "de ce fug bărbații de femeile independente."

 "Femeia independentă nu e cea care doar își asigură traiul, e mai mult de atât. În mintea multora apare imaginea aceea de femeie rece, care încearcă să își impună deciziile în fața partenerului. Însă nu este asta imaginea. O femeie independentă poate să fie independentă emoțional. adică nu e dependentă de validarea niciunui bărbat, este independentă financiar și poate să fie independentă din punct de vedere mental, adică are convingeri care nu se schimbă în funcție de relație. (...) Dacă vorbim de acea femeie care spune că faci cum vreau eu dacă mai vrem să fim împreună, atunci vorbim de o tulburare de personalitate. Dacă eu simt nevoia să fiu autoritar cu tine ca să îmi iau puțină validare, înseamnă că mie îmi lipsește încrederea în propriile forțe. Femeia independentă cu adevărat e femeia care știe să ofere blândețe, afecțiune fără să fie dependentă de reacția celuilalt.", a explicat Ana Maria Ducuță, consilier relațional, în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV. 


Mai mult, experta atrage atenția că, de multe ori, independența este înțeleasă greșit

 "Unii bărbați se simt intimidați de o femeie independentă pentru că anumite femei care suferă de o rană emoțională de abandon pun această armură tocmai că sunt foarte rănite și vor să pară că nu au nevoie de ajutor tocmai pentru că au foarte multă nevoie de ajutor. Este important pentru toate femeile care vor să își găsească un partener că dacă nu sunt dispuse să îl lase pe bărbat în spațiul lor emoțional și dacă nu sunt dispuse la comunicare și vor să mențină acest statut de femeie care nu are nevoie de nimeni, bărbatul va spune, scuză-mă, nu te deranjez.", a mai spus aceasta.

În încheiere, ea a explicat că un bărbat stăpân pe el, nu va avea motive să se simtă intimidat de o femeie independentă, ba din contră, va găsi motivație în succesul acesteia. 


"Niciodată un bărbat cu adevărat inteligent nu se va simți amenințat de o femeie cu adevărat independentă.", a mai spus Ana Maria Ducuță, consilier relațional. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel