Motivele pentru care Woody Allen își anunță din nou retragerea

Data publicării:
Sursa: Freepik
Descriere foto: Sursa: Freepik

Allen a insinuat din nou că se gândește să se retragă din industria filmului, spunând că este "în dubiu" cu privire la realizarea unui alt film după lansarea în SUA a celui mai recent film al său, Coup de Chance.

Woody Allen, regizorul în vârstă de 88 de ani, spune că efortul necesar pentru a obține distribuția și sprijinul financiar îl face să aibă dubii, potrivit The Guardian.

Într-un interviu acordat revistei Air Mail, regizorul în vârstă de 88 de ani a fost întrebat dacă thrillerul erotic în limba franceză Coup de Chance va fi ultimul său film.

"Sunt în dubiu în legătură cu asta", a spus Allen. "Nu vreau să strâng bani. Cred că asta e o bătaie de cap. Dar dacă cineva sună și spune că vrea să sprijine filmul, atunci aș lua asta în considerare în mod serios. Probabil nu aș avea voința să spun nu, pentru că am atât de multe idei". Coup de Chance este al 50-lea film al lui Allen și a avut o lansare controversată în cinematografele din SUA după premiera la festivalul de film de la Veneția din 2023, unde a avut o primire călduroasă.

De la apariția mișcării #MeToo, Allen a fost practic boicotat de Hollywood din cauza acuzațiilor că ar fi agresat-o sexual pe fiica sa adoptivă, Dylan Farrow, în 1992. Allen, care a fost investigat de clinicile de abuz sexual  copii ale spitalului Yale-New Haven și ale Departamentului de Servicii Sociale din New York și a fost achitat în ambele cazuri, și-a susținut întotdeauna nevinovăția. După luni de întârzieri - și proiecții clandestine -, Coup de Chance a fost lansat în SUA în 5 aprilie.

"Nu contează pentru mine dacă sunt distribuit sau nu aici", a spus Allen pentru Air Mail referitor la distribuirea filmelor sale în SUA. "Distribuția nu mai este ceea ce era", a adăugat acesta.

Regizorul a declarat că filmul său câștigător al premiului Oscar, Annie Hall, a rulat "puțin peste un an" în cinematografe când a fost lansat, în 1977.

"Acum distribuția este de două săptămâni într-un cinematograf", a spus el. "Întreaga afacere s-a schimbat, și nu într-un mod atrăgător. Tot romantismul filmului a dispărut".

Allen a mai exprimat anterior gânduri similare. În 2022, i-a spus lui Alec Baldwin în timpul unui interviu pe Instagram live că "mult din farmec a dispărut" din industria filmului din cauza schimbării naturii distribuției cinematografice. În același an, a stârnit zvonuri despre retragere, după ce un ziar spaniol a relatat că se va concentra pe scris în loc să facă filme. Ulterior, acesta a negat afirmațiile.

"Woody Allen nu a spus niciodată că se retrage", se arăta într-o declarație de atunci. "A spus că se gândește să nu mai facă filme, deoarece regizarea de filme care ajung direct sau foarte repede pe platformele de streaming nu este atât de plăcută".

Într-un interviu acordat New York Times săptămâna aceasta, sora sa și producătoarea Letty Aronson a declarat că un nou film "este în proces de negociere" și că Allen "lucrează la un scenariu".



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Externe


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel