Morcovul, leguma-farmacie. Beneficii miraculoase pentru sănătate

Data publicării:
Couleur , pixabay
Descriere foto: Couleur , pixabay

Morcovul, una dintre cele mai utilizate legume în mâncăruri, este o rădăcinoasă pe care deseori o ignorăm, dar care ne ajută să luptăm contra unor boli grave sau cronice.

Morcovul  este o legumă rădăcină și este perfect pentru sănătate. Este crocant, gustos și foarte hrănitor. Morcovii sunt o sursă deosebit de bună de betacaroten, fibre, vitamina K1, potasiu și antioxidanți. De asemenea, au o serie de beneficii pentru sănătate. Morcovii se găsesc în multe culori, inclusiv galben, alb, portocaliu, roșu și violet. Morcovii portocalii își obțin culoarea strălucitoare din beta-caroten, un antioxidant pe care corpul tău îl transformă în vitamina A.

Iată câteva dintre beneficiile morcovilor:

Reduc riscul de cancer- Dietele bogate în carotenoizi pot ajuta la protejarea împotriva mai multor tipuri de cancer. Aceasta include cancerul de prostată, colon și stomac, potrivit unui studiu. Cercetările au sugerat că morcovii ar putea proteja împotriva cancerului pulmonar.

Reduc colesterolul din sânge- Colesterolul ridicat din sânge este un factor de risc bine cunoscut pentru bolile de inimă.Aportul de morcovi a fost legat de un nivel mai scăzut de colesterol, potrivit unui studiu.

Pierderea în greutate-  Fiind un aliment cu conținut scăzut de calorii, morcovii pot crește plinătatea și pot scădea aportul de calorii în mesele ulterioare, potrivit unui studiu. Din acest motiv, acestea pot fi un plus util la o dietă eficientă de slăbit.

Îmbunătățesc vederea-  Este efectul luteinei din morcovi, care este un antioxidant puternic ce protejează retina și încetinește degenerarea maculară.

Au efect anti-îmbătrânire- Abtioxidanții din morcovi ajută organismul să lupte cu radicalii liberi și fac pielea să strălucească datorită betacarotenului. Cremele pe bază d emorcovi pot reduce efectele arsurilor solare și ale eczemelor. Sucul sau pasta de morcovi pot fi folosite ca măști de față revigorante și revitalizante.

Previn anemia - Nutriționiștii recomandă consumul de morcovi persoanelor care au o scădere ușoară a hemoglobinei, întrucât stimulează producerea acesteia. În salate de crudități, cu țelină și măr, au efect revigorant. Sub formă de suc sau smoothie sunt excelenți pentru gravide, copii și bătrâni. Apoi, au și efect antidiareic.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel