Morcovul, beneficii MIRACULOASE pentru sănătate. Efectul neașteptat pe care îl au asupra organismului tău

Data publicării:
Morcovi, foto Unsplash/ Armando Arauz
Descriere foto: Morcovi, foto Unsplash/ Armando Arauz

Morcovii oferă un surplus de beneficii pentru sănătate. Cel mai cunoscut beneficiu este acela că morcovii promovează sănătatea ochilor. 

Dieteticianul autorizat Lauren Manaker spune că luteina și vitamina A din morcovi pot reduce riscul de orbire nocturnă și anumite boli oculare.


Dacă urmați o dietă, morcovii pot fi o gustare sănătoasă pe care să o adăugați pe lista de cumpărături. Nu numai că morcovii sunt săraci în calorii, dar te ajută să te simți sătul mai repede, împiedicându-te să mănânci prea mult, potrivit British Journal of Nutrition


Potrivit Healthline, morcovii pot îmbunătăți, de asemenea, digestia și pot scădea nivelul de zahăr din sânge, ceea ce îi face o gustare bună pentru persoanele cu diabet.


Consumul de morcovi poate fi chiar benefic pentru bunăstarea ta pe termen lung. Potrivit Dr. Trista Best, calciul și vitamina K din morcovi vă pot îmbunătăți sănătatea oaselor. În plus, The American Institute for Cancer Research notează că consumul de morcovi poate reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer.


Iată ce se întâmplă dacă mănânci prea mulți morcovi


Consumul regulat de morcovi vă poate îmbunătăți pielea, ajutând la prevenirea daunelor provocate de soare, un vinovat comun din spatele cancerului de piele și a îmbătrânirii premature a pielii. 


Cu toate acestea, dacă mănânci prea mulți morcovi, ar putea avea un efect neașteptat asupra pielii tale: excesul de beta-caroteni din fluxul sanguin poate da pielii tale o culoare portocalie. Acest lucru se numește carotenemie. Din fericire, este inofensivă și va dispărea odată ce nu veți mai mânca prea mulți morcovi. Este, de asemenea, foarte rară. 


Dermatologul Melissa Piliang spune pentru Cleveland Clinic că vede doar unul sau două cazuri de carotenemie pe an.


Pentru a evita carotenemia, Cleveland Clinic recomandă o dietă bine echilibrată, cu multe legume diferite, fructe, proteine slabe, carbohidrați complexii și grăsimi sănătoase. De asemenea, Cleveland Clinic vă sfătuiește să consultați un medic dacă vă confruntați cu decolorarea pielii care durează mai mult de câteva zile. În timp ce carotenemia în sine este inofensivă, decolorarea pielii poate fi, de asemenea, un semn al altor boli mai grave.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel