Monica Tatoiu, atacată cu pietre de un elev: „Băiete, pot să te și omor, dacă vreau”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Monica Tatoiu, Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Monica Tatoiu, Facebook

În contextul situațiilor tragice care au lovit, în ultima vreme, învățământul românesc, Monica Tatoiu a povestit ce a trăit pe vremea când activa ca profesoară. 

Scandaluri și bătăi în școli, profesoara umilită, profesoară înjunghiată - sunt doar câteva dintre titlurile care au ținut prima pagină a ziarelor, în ultima vreme. Din păcate, multe situații din școli rămân anonime, astfel că pericolul rămâne cumva ascuns sub preș, iar autoritățile nu pot lua măsuri. 


În mijlocul acestor subiecte nefericite și controversate, Monica Tatoiu și-a amintit cum era pe vremea când activa ca profesoară de matematică  în învățământul general, cât și în cel liceal. 

Vedeta a dezvăluit că a avut parte de situații șocante și este de părere că vina merge la familie, la părinții elevilor. 

 

„Totul pleacă de la părinți. Un copil care nu vede agresivitate la el acasă nu va avea niciodată o idee asemănătoare la clasă.

Spun asta și din propria mea experiență, fiindcă am profesat câțiva ani buni. Școala nu poate suplini niciodată rolul părinților. Sunt lucruri cu care vii din familie.
Poate școala să se dea și peste cap, dacă nu se prind de tine, când ești mic, degeaba! Familia și mediul social în care se învârt copiii noștri au și astăzi un rol mai mult decât determinant asupra vieții lor.

Era la fel și pe vremea noastră, doar că timpurile erau puțin diferite, ceea ce explică și năzdrăvăniile care erau pe atunci la modă”, a explicat Monica Tatoiu, pentru impact.ro.


Atacată cu pietre de un elev

Mai mult, femeia de afaceri a povestit un episod halucinant, în care un elev problematic a atacat-o cu pietre. Pentru a scăpa de pericol, Monica Tatoiu l-a amenințat cu moartea. 

„Când intri în meseria asta, îți trebuie o bună pregătire și de ordin psihopedagogic. Nu e suficient să intri la clasă și să te așezi la catedră, ca să câștigi respectul celor din fața ta. Trebuie să fii pregătită să faci față chiar și unor provocări neașteptate. Îmi amintesc că și eu am trecut prin momente delicate.

Spre exemplu, aveam în clasă, cândva, la începuturile mele de profesoară, un băiat care repeta pentru a patra sau a cincea oară clasa. Și individul ăsta, căci copil nu prea mai era, a aruncat cu pietre după mine. M-am întors către el și i-am șoptit apăsat să nu mai repete greșeala a doua oară. I-am spus doar atât: ”Băiete, eu sunt în evidența Spitalului 9 de nebuni. Ca atare, pot să te și omor, dacă vreau, fiindcă nu voi păți nimic!”. N-am mai avut de atunci niciun fel de probleme cu acela! Și vă pot spune că nu a ajuns bine, fiindcă nu știu peste cât timp avea să fie închis pentru nu știu acte nelegale”, a a povestit Monica Tatoiu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel