Monica Bucur, retrospectiva 2021: Un an în care m-am întrebat mai des “ce trebuie să învăț eu din această lecție?” EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Monica Bucur, prezentatoarea știrilor sportive de la TVR 2, își deschide sufletul, într-un interviu SPECTACOLA, despre magia Crăciunului, gândurile cu care încheie 2021 și speranțele cu care intră în noul an.

SPECTACOLA: Ce a însemnat 2021 pentru tine?

Monica Bucur: 2021 a fost încă un an al provocărilor. Un an în care a trebuit să trăim altfel decât am fost obișnuiți, un an în care am fost nevoită, ca majoritatea, de altfel, să fac slalom printre restricții pentru a reuși să duc la bun sfârșit obiectivele propuse.Un an  în care m-am întrebat mai des, în funcție de o situație sau alta,  “ce trebuie să învăț eu din această lecție? ”, dar și în care trebuie să fiu recunoscătoare pentru experienţele trăite, pentru oamenii pe care i-am cunoscut.


SPECTACOLA: Care au fost cele mai mari provocări dar și cele mai mari reușite?

Monica Bucur:  Profesional, printre cele mai mari provocări s-au numărat realizarea a peste 50 de portrete ale sportivilor români calificați la Tokyo, dar și participarea, ca reporter și comentator, la o ediție atipică a Jocurilor Olimpice.


SPECTACOLA: Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an?

Monica Bucur: Luna decembrie este luna în care, mai mult ca oricând îi permit sufletului meu să se întoarcă pe drumul copilăriei, să “se joace”, să viseze și să spere. Este luna în care îmi place să pregătesc surprize pentru cei dragi, să împodobesc bradul și casa împreună cu copiii. Am învățat să fac cozonaci de la bunica mea și de ani buni duc tradiția mai departe.

SPECTACOLA: Ce reprezintă Crăciunul pentru tine?

Monica Bucur: Este sărbătoarea mea de suflet, o sărbătoare a sărbătorilor, marcată în egală măsură de bucurie și de dor. Dorul față de cei plecați, care nu mai pot alături de mine. Mi-ar plăcea să fie în fiecare zi Crăciun, o perioadă în care privim Universul cu ochi de copil. Crăciunul este despre regăsire, despre iertare, despre iubire fără limite spațio- temporale.

SPECTACOLA: Care ar fi cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de sărbătorile de iarnă?

Monica Bucur: Fiecare amintire are locul său în sufletul meu. Dacă ar fi să aleg, ar fi imposibil. Am fost un copil binecuvântat care a avut parte de sărbători minunate. Mi-amintesc cu plăcere de gustul și aroma cozonăcelului făcut într-o formă mică, special pentru mine.

SPECTACOLA: Care a fost cel mai special cadou pe care ți l-a adus Moșul vreodată?

Monica Bucur: Nu știu, n-aș putea să aleg. Fiecare dar, mai mic sau mai mare a fost special pentru mine, pentru că l-am primit de la cei dragi.

SPECTACOLA: Care sunt gândurile cu care intri în noul an? 

Monica Bucur: Îmi propun să fiu mai optimistă, să fiu recunoscătoare pentru ceea ce am, iar cei dragi să fie sănătoși și să-şi împlinească visurile. Fiind ei fericiți, voi fi și eu.  Îmi doresc să zâmbesc mai mult, să învăț din întâmplările, bune sau mai puțin bune, cu care mă voi confrunta, dar și să am mai mult timp pentru proiectele de suflet, pentru călătorii și cărți bune.

SPECTACOLA: Un mesaj pentru cititorii Spectacola și DC News...

Monica Bucur: Le doresc tuturor să aibă parte, în primul rând, de sănătate. Pandemia ne-a arătat în ultimii doi ani că este cea mai importantă. Și dacă sunt sănătoți, să intre în noul an cu optimism cu speranță, să aibă încredere că visurile se pot îndeplini, că pot depăși toate greutățile si că pot realiza tot ceea ce își propun. La mulți ani, cu bine!

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel