Monica Pop, AVERTISMENT: Medicamentele care ne pot orbi. „Mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă”

Data actualizării: | Data publicării:
Monica Pop, foto Facebook
Descriere foto: Monica Pop, foto Facebook

Medicul Monica Pop avertizează în privința anumitor medicamente, despre care spune că pot fi un adevărat periocol pentru sănătate, dacă nu sunt luate conform prescripțiilor date de doctori. Specialistul atrage atenția că unele ar putea duce chiar și la orbire. 

Tot mai mulți români aleg să se trateze după ureche, după sfaturile vecinilor sau ale internăuților. Acest comportament poate avea consecințe grave asupra sănătății.

Zilele trecute, un bărbat din Botoșani și-a pierdut viața, după ce s-a tratat singur, acasă, cu paracetamol. Bărbatul era infectat cu noul coronavirus și a experimentat mai multe simptome respiratorii, pe care a decis să le trateze singur. Din păcate, decizia i-a fost fatală. Bărbatul nu a știut ce concentrație de medicament ar trebui să ia, așa că a luat o supradoză care i-a afectat ficatul. Acesta a ajuns la spital, în stare critică, iar în mai pușin de 24 de ore inima sa a cedat. Medicii nu au mai putut face nimic să îl salveze. 


Specialiștii avertizează că până și cele mai banale medicamente pot deveni un pericol dacă nu sunt administrate conform prescripției medicale.

Cantitatea maximă admisă de paracetamol în 24 de ore este de 4.000 de miligrame. Bărbatul luase 6.000 de miligrame zilnic, timp de o săptămână. 


Monica Pop, avertisment

 


Prof. dr, Monica Pop avertizează că exită mai multe categorii de medicamente care prezintă riscul de efecte adverse. Printre acestea se numără și medicamentele contraceptive, care au un risc crescut pentru vedere. 


”Singurii care le recomandă în continuare sunt ginecologii, fără a lua în calcul că riscul de accidente cerebrale e foarte mare atât în cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cât și în cazul femeilor sănătoase. Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte”, a avertizat oftalmologul Monica Pop la Antena 3. 

Mai mult, medicul atrage atenția și asupta medicamentelor de tip stimulente, antidepresive, somnifere, pentru ulcer sau care usucă gura, despre care spune că ar conține atropină și beladonă, contraindicate în glaucom. 

”Acestea din urmă conțin atropină și beladonă, contraindicate în glaucom. Acum câțiva ani, într-o singură noapte, mi-au venit șapte pacienți cu pupilele dilatate și vedere proastă. Nu luaseră niciun medicament, nu sufereau de nicio boală. Toți mâncaseră un anumit tip de halva cu beladonă”, a mai spus medicul Monica Pop, la Antena 3.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel