Este oficial, Charles al III-lea a fost proclamat Rege

Data actualizării: | Data publicării:

Charles al III-lea este proclamat oficial ca nou rege sâmbătă, la Palatul St James din Londra, de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reuneşte pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit.

Este oficial, Charles III a fost proclamat Rege

Carol al III-lea a fost proclamat rege și șef al Commonwealth-ului după ceremonia Consiliului. În timpul declarației sale, Regele a promis că va urma „exemplul inspirator” al mamei sale, potrivit DC News.

Proclamația principală a fost citită în public, pentru prima dată, de Liderul de Arme al Ordinului Jartierei de pe balconul de la St James. Mulțimile s-au adunat afară pentru a urmări această ocazie importantă, auzind oficial imnul în varianta ”God Save the King”. Au fost aduse trei urale monarhului. 

 

Cele opt ordine ale Consiliului de Ascensiune

Iată ordinele citite de Lordul Președinte al Consiliului, Penny Mordaunt, la începutul ceremoniei.

 

„Unu - să ordone ca proclamația să fie tipărită și publicată în suplimente de specialitate în Gazete din Londra, Edinburgh și Belfast.

Doi – îndrumarea Lordului Cancelar să aplice marele sigiliu pe proclamația de proclamare a Majestății Sale, Regele Carol al III-lea.

Trei – îndrumarea regilor, solii și însoțitorilor să participe la St James pentru a-l proclama Majestatea Sa Regele Carol al III-lea.

Patru – îndrumarea Lordului Primar, a Curții consilierilor și a Comunităților din Londra să participe la Royal Exchange pentru a-l proclama pe Majestatea Sa Regele Carol al III-lea”.

 

Citește mai multe pe DC News.

 

Regele Charles al III-lea a susţinut un scurt discurs, iar apoi a citit şi semnat documentul prin care a fost proclamat suveran britanic, în cea de-a doua parte a ceremoniei de la Palatul St James din Londra.

În Calitate de membri ai Consiliului Privat - autorităţi politice şi sociale care îl sfătuiesc pe rege, o moştenire a trecutului care în prezent este mai ales simbolică, notează EFE - la eveniment sunt prezenţi Camilla, în calitate de regină consoartă, şi arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, primatul Bisericii Anglicane.

Acesta a fost primul act oficial al lui Charles al III-lea ca şef al statului şi este diferit de încoronare, o ceremonie extrem de fastuoasă care este de aşteptat să aibă loc în următoarele luni.

Ceremonie de arborare a steagului britanic la Ambasada Marii Britanii, în contextul proclamării noului monarh

 

Drapelul britanic a fost arborat, sâmbătă, la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, cu ocazia ceremoniilor de proclamare a noului monarh, Regele Charles al III-lea.

Aflat anterior în bernă, ca urmare a decesului Reginei Elisabeta a II-a, steagul va fi arborat până duminică, la ora 13,00. Drapelul va fi coborât din nou în bernă, până după funeraliile de stat ale Reginei.

Ambasadorul britanic Andrew Noble a declarat, la eveniment, că o ceremonie se va desfăşura la Palatul St. James din Londra, unde Regele Charles al III-lea va fi acceptat de oamenii "cei mai puternici" din Regat, iar ulterior va avea loc proclamarea monarhului în public.

"Este o ceremonie istorică. Aşteptăm să fie televizată pentru prima oară. (...) Va fi un moment istoric", a adăugat Andrew Noble.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia.

Mii de oameni, în faţa Palatului Buckingham pentru a o omagia pe suverană

Mii de oameni s-au adunat în faţa Palatului Buckingham din Londra pentru a aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, care a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoţia, transmite dpa.

 

Persoane îndoliate continuă să aducă buchete de flori, lumânări, bileţele şi alte ofrande pe care le depun la porţile Palatului Buckingham, reşedinţa principală din Londra a monarhilor britanici.

Atmosfera la reşedinţa regală din centrul Londrei era una sumbră şi, în pofida numărului mare de persoane prezente, zona era liniştită, iar oamenii se deplasau încet şi vorbeau în şoaptă. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel