Miturile despre Botox și Acidul hialuronic, DEMONTATE. Medic, despre ce face fiecare: Timpul se oprește în loc

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Sam Moqadam
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Sam Moqadam

Care e diferența dintre botox și acidul hialuronic. Un medic a oferit explicațiile necesare pentru toată lumea.

Tratamentul cu Botox se face pentru a reda "naturalul" și "pentru a preveni ridurile", susține un medic, care a subliniat că "acest tratament cu botox previne ridurile, nu blochează mimica feței, ci din contră".

În ceea ce privește diferența dintre Botox și Acid Hialuronic, medicul specialist susține că "acidul umple, iar botoxul relaxează musculatura. Ambele sunt bune, în funcție de ce avem nevoie și alegem schema de tratament corectă și completă.

De regulă și actorii își fac tratamentul cu Botox, dar el trebuie făcut astfel încât să respecte anatomia feței și să respecte musculatura în care se injectează".

Ce îi face pe actori sau pe oameni să exagereze atât de mult cu intervențiile. Nu se mai pot opri sau fața lor cere tot mai mult?

"Ne obișnuim foarte mult cu imaginea noastră din oglindă și uităm de unde am plecat. Dar aici intervine rolul medicului care stabilește de la început până unde mergem, până în ce punct trebuie să blocăm expresia feței sau să umplem anumite zone.

Ăsta e rolul consultației, să explicăm pe îndelete și pe limbajul tuturor care sunt limitele chirurgiei estetice și până unde ajunge natural și unde se oprește", a completat Daniela Diveică, medic chirurg estetician, în direct la Antena 1.

Cât de repede se văd efectele injectării?
 

"În cadrul Botoxului, tratamentul se instalează din momentul injectării, dar durează undeva între 3 și 6 luni, în funcție de organismul fiecărui pacient. Dacă am un pacient care este bărbat, face sport, fumează, tratamentul durează un pic mai puțin, pentru că organismul metabolizează mai repede substanța.

La femei durează, în medie, între 4 și 5 luni, cam asta e. Se resoarbe treptat.

Nu e periculos, pentru că este o toxină cu toate aprobările pentru utilizare medicală", a mai spus medicul. 

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel