Mituri despre zodii. Adevărul din spatele celor mai populare „defecte” ale semnelor zodiacale

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Cel mai mare mit despre fiecare semn zodiacal, potrivit astrologilor

Astrologia devine din ce în ce mai răspândită și, odată cu această popularitate crescută, apar și mai mulți oameni care caută să învețe despre semnul lor zodiacal și, la rândul lor, să împărtășească descoperirile lor cu ceilalți. Inevitabil, acest lucru poate deveni un joc de tip telefonul fără fir și, indiferent de zodia ta, există cel puțin un stereotip care te-ar putea face să te simți frustrat sau confuz. Poate că ești un Scorpion care se crispează când i se spune că este controlat, sau ești un Taur care s-a săturat să i se spună că ești încăpățânat. Oricare ar fi cazul, nu toate aceste concepții  sunt adevărate. Continuă să citești pentru a afla care sunt cele mai mari mituri despre fiecare semn zodiacal și află cum le desființează un astrolog profesionist, potrivit Bestlife.

Lauren Ash este astrolog și scriitoare.

Berbec: Agresiv

Una dintre cele mai mari concepții greșite despre Berbec este aceea că ești agresiv și că ești în căutarea unei lupte cu orice ocazie. Este ușor de înțeles de unde vine acest stereotip; fiind semnul zodiacal guvernat de Marte, planeta pasiunii și a acțiunii, cu siguranță ai o personalitate și o abordare îndrăzneață a vieții. Cu toate acestea, ești departe de a fi persoana combativă și dezagreabilă cum ești descrisă.

Berbecul este liderul zodiacului, așa că preluarea controlului în viață îți vine natural. Știi ce vrei și te duci după asta. Dar, în general, energia ta sprintenă este jucăușă și vibrantă și poate foarte des să-i înveselească pe cei din jurul tău.

Taur: Leneș

Unul dintre cele mai mari mituri despre Taur este că ești leneș și nemotivat să reușești în viață. Deși îți place timpul liber, unele semne ar putea confunda abordarea ta măsurată a vieții cu apatia. Cu toate acestea, este o prostie să presupui că un semn de pământ fix ca Taurul nu are un plan. Adevărul este că muncești incredibil de mult la orice - doar că nu te grăbești să faci lucrurile.

De asemenea, ești foarte conștient că puțină planificare și economisire pe moment îți poate asigura o viață plină de prosperitate și confort. Așadar, nu vă este teamă să vă sacrificați acum pentru succesul de mai târziu. Fiind semnul guvernat de Venus, planeta iubirii, a atracției și a magiei, știi că este nevoie de timp și talent pentru a-ți îndeplini visele, așa că ești perfect mulțumit să o iei încet.


Gemeni: Cu două fețe

Fiind o persoană care se răzgândește frecvent, Gemenii sunt adesea considerați cu două fețe. Cu toate acestea, flexibilitatea este în natura ta și este unul dintre punctele tale forte ascunse. În timp ce alte semne sunt încremenite în felul lor de a fi sau prea temătoare pentru a încerca ceva nou, influența energiei semnului tău de aer îți dă curajul și curiozitatea de a ieși din zona de confort.

Unii ar putea vedea adaptabilitatea ta ca fiind neautentică, dar natura ta fermecătoare și dezinvoltă pare să atragă întotdeauna oameni cu aceeași mentalitate care nu se tem să agite lucrurile. S-ar putea să ți se spună că nu ești sincer, dar un lucru pe care nu-l ești este plictisitor!

 

Rac: Slab

Fiind o zodie foarte emoțională și sensibilă, Racul tinde să fie văzut ca fiind slab. Nu numai că asocierea emoțiilor cu slăbiciunea este o noțiune învechită, dar natura ta empatică este ceea ce te face să fii o forță de luat în seamă.

Guvernată de Lună, luminarul care supraveghează emoțiile și intuiția, ai un al șaselea simț atunci când vine vorba de a-i citi pe ceilalți oameni. Acest lucru vă face să vă conectați ușor cu ceilalți și să străluciți ca liderul natural care sunteți. Sigur, nu ești la fel de zgomotos sau autoritar ca alte semne, dar asta te face să fii o sursă de motivație și confort pentru cei din jurul tău. Iar faptul că știi cum să comunici cu ceilalți și să le păstrezi spațiul este orice, dar nu slab.

 

Leu: Egoist

Este ușor de înțeles cum unii ar putea percepe Leul ca fiind egoist. Farmecul tău natural, inteligența și umorul tău atrag atenția asupra ta ca un reflector. Guvernat de Soare, luminița și plasamentul din harta natală care guvernează ego-ul și inima, există un anumit je ne sais quoi în personalitatea ta pe care nici cei mai mari dușmani ai tăi nu îl pot nega. Totuși, acest stereotip ignoră inima ta uriașă și loialitatea feroce față de cei pe care îi iubești.
În timp ce nu te ferești de lumina reflectoarelor, ești și genul de persoană care întoarce atenția asupra celorlalți și îi ajută să strălucească. Ești cu siguranță o vedetă, dar cu siguranță nu ești una care îi pune pe ceilalți la pământ pentru a nu putea avansa.

 

 

Fecioară: Nervos

Vărsătorii sunt perfecționiștii zodiacului, dar asta vine din abordarea ta altruistă a vieții. Ești critic cu micile detalii pentru că întotdeauna cauți să faci lumea mai bună.

Fiind semnul guvernat de Mercur, planeta mesageră comunicativă a zodiacului, ai un stil aparte de a vorbi. Pentru că ești capabil să vezi inconsecvențe în situații și să abordezi rapid aceste probleme, mulți oameni îți reproșează că ești mofturos. Cu toate acestea, pe cât de repede sesizezi o problemă, pe atât de mult ești dispus să intervii și să ajuți la rezolvarea ei. La urma urmei, sunteți un jucător de echipă care are mereu grijă de ceilalți.


Balanță: Indecis

Una dintre cele mai populare concepții greșite despre Balanță este că ești indecis și superficial. Acest lucru se datorează probabil influenței lui Venus, planeta romantismului și a esteticii, în semnul tău. Ești un romantic înnăscut căruia îi place să se răsfețe cu viața. De ce să te limitezi când poți avea și prăjitura și să o mănânci?
Dar pentru tine, echilibrul este numele jocului. Deși lași viața să te ducă unde vrea, atunci când te simți inspirat să acționezi pentru ceva, poți fi sigur că energia de conducere a semnului cardinal din harta ta va intra în acțiune. Nu este vorba de indecizie, ești doar deschis la posibilitatea a ceea ce viața are de oferit. Iar în mintea ta, cu cât ești mai deschis la oportunități, cu atât mai multe îți ies în cale.


Scorpion: prea senzual

Cel mai sălbatic dintre stereotipuri este cel asociat cu tine, Scorpionule. Potrivit unora, tot ce te interesează este sexul, iar modul tău obsesiv este prea intens. Deși acest lucru ar putea fi adevărat pentru unii dintre voi, adevărul este că mulți oameni confundă pasiunea și loialitatea profundă față de persoanele pe care le iubiți cu o obsesie.

Fiind semnul guvernat de Pluton, planeta morții și a renașterii, ești conectat la latura ta întunecată și misterioasă mult mai mult decât alții. Nu ți-e teamă să te implici în profunzime cu oamenii, odată ce aceștia ți-au câștigat încrederea, iar odată cu această conexiune, desigur, vine și intimitatea. Nevoia ta de legături reale, autentice te împiedică să te prefaci că ești atras la nivel de suprafață. Este totul sau nimic cu tine, Scorpionule, și nu lăsa pe nimeni să te facă să te simți ca și cum asta ar fi un lucru rău.

 

Săgetător: Fobie de angajament

Marea concepție greșită despre tine, Săgetător, este că ai o fobie  de angajamente și zbori din floare în floare. Bineînțeles, există ceva adevăr în zvonuri. Nu ești genul care să se așeze într-un loc pentru prea mult timp și natura ta de semn de foc iubește o aventură spontană. Cu toate acestea, ideea că ești incapabil să te îndrăgostești sau să te angajezi în ceva pe termen lung este pur și simplu neadevărată.

De fapt, pasiunea care arde în inima ta este atât de luminoasă încât o aperi de persoanele despre care știi că vor încerca să o stingă. Decât să te deschizi în fața celor care vor încerca să te schimbe, preferi să păstrezi lucrurile în mișcare și să explorezi noi experiențe. Iar dacă dragostea sau romantismul fac parte din povestea ta, vei fi deschis și pregătit pentru asta atunci când se va întâmpla.


Capricorn: Plictisitor

Unul dintre cele mai mari mituri despre Capricorn este că ești plictisitor și că te concentrezi doar pe munca ta. Deși este adevărat că te preocupă banii, ești obsedat de succes doar pentru că îți permite să îi întreții pe cei pe care îi iubești.

Saturn este guvernatorul tău planetar și îi răsplătește pe cei care muncesc în fiecare domeniu al vieții, nu doar în carieră. Atunci când ai timp liber pentru a petrece cu prietenii și familia, ești primul care se dezlănțuie și își lasă partea sălbatică să iasă la iveală. La urma urmei, ce rost are să te străduiești dacă nu ai cu cine să împarți roadele muncii tale? Adevărul este că cei care cred că ești plictisitor pur și simplu nu fac parte din cercul tău intim.

 

Vărsător: Fără emoții

În afară de faptul că oamenii presupun că Vărsătorul este un semn de apă (este un semn de aer!), cea mai mare concepție greșită pe care o au oamenii este că ești lipsit de emoții. Acest lucru tinde să apară pentru că ești un om mai rece care știe cum să rămână calm în orice situație. Și în timp ce emoțiile tale nu se citesc pe față, mintea ta rulează mereu cu o mie de kilometri pe minut.

Unul dintre principalele motive pentru care nu vorbești des este că ideile și pasiunile tale tind să se îndepărteze de ceea ce este considerat la modă sau "normal". Ai prefera să îți găsești colegi excentrici care îți facilitează împărtășirea a ceea ce simți cu adevărat.


Pești: Emoțional


Oamenii au tendința de a presupune că Peștii sunt morocănoși și emoționali. Fiind un semn de apă care este mutabil prin natura sa, ai într-adevăr tendința de a simți lucrurile mai profund decât cei din jurul tău. Și odată cu toate aceste emoții vine și nevoia de a te retrage în propria ta lume. Aici intervine reputația ta de a visa cu ochii deschiși, deoarece ești guvernat de Neptun, planeta viselor și a iluziilor. 
Dar acest lucru echivalează și cu creativitatea, de care ai tone. Imaginația ta masivă și latura ta intuitivă sunt sursele puterii tale. Alții ar putea vedea în asta o tactică de evitare pentru a închide drama și stresul din lumea reală, dar tu doar te reîncarci pentru a te apuca de următorul tău demers artistic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel