Mituri despre unghiile „crescute în carne”. 3 remedii INUTILE și 2 trucuri EFICIENTE

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Taisiia Stupak
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Taisiia Stupak

Multe persoane se confruntă cu o problemă la nivelul degetelor de la picioare: unghiile încarnate. Iată câteva remedii eficiente, dar și câteva metode de care ar fi bine să stați departe. 

"O unghie încarnată apare atunci când pielea de pe una sau ambele părți ale unghiei crește peste marginile unghiei sau când unghia însăși crește în piele", potrivit Academiei Americane de Chirurgie Ortopedică.

Atunci când o unghie ascuțită de la picior se înfige în pliurile cărnoase ale pielii, ne putem confrunta cu durere și disconfort. 


Metoda de tăiere a unghiilor în  "V"


S-ar putea să fi auzit că tăierea în centru a unghiei de la picior ar putea  tempera tendința unghiei de a se curba în jos și de a se înfige în piele. Dar este oare această metodă eficientă?

Răspunsul este nu. "Unghia crește de la bază (zona cuticulei) spre înainte, astfel încât tăierea unui "v" în vârful unghiei nu are niciun impact asupra creșterii", spune Tracey C. Vlahovic, DPM, profesor clinic la Temple University School of Podiatric Medicine.

 

Nelya Lobkova, DPM, podiatru la Step Up Footcare din New York, a declarat pentru Livestrong că această strategie nu este eficientă deoarece problema se află la colțul unghiei, nu în centru.

 

Alte remedii INEFICIENTE


Nu vă pierdeți timpul cu aceste tehnici ineficiente pentru unghiile încarnate:


1. Plasarea bumbacului sau a aței dentare sub unghie

Aceasta este doar o soluție temporară (pentru durere) care nu va rezolva problema de bază, spune Dr. Vlahovic.


Dr. Lobkova sfătuiește, de asemenea, să nu folosiți vată în colțul unghiei, deoarece poate provoca o separare a plăcii unghiei (partea tare a unghiei) de patul unghial, ceea ce poate duce la deteriorarea pe termen lung a unghiei.


Mai mult, bumbacul poate găzdui bacterii dăunătoare și poate duce la infecții, potrivit Colegiului American al Chirurgilor.


2. Tăierea colțurilor unghiei de la picior

Această strategie este nesigură, mai ales dacă mai rămâne o margine ascuțită a unghiei, care poate străpunge pielea și poate provoca o afecțiune numită paronichie (o infecție a pielii din jurul unghiei), spune Dr. Lobkova.

 


Remedii eficiente


Dacă unghia de la picior nu este infectată, puteți încerca în siguranță aceste opțiuni de tratament la domiciliu:


1. Lipiți pielea cu bandă adezivă

"Pentru unii dintre pacienții mei cu o situație mai ușoară, care nu caută să facă o operație la unghii, îi voi pune să bandajeze pielea de la marginea marginii unghiei pentru a le îopri creșterea greșită", spune Dr. Vlahovic.

Pentru a face acest lucru, puneți banda pe pielea unde se află unghia încarnată, apoi trageți ușor de bandă pentru a îndepărta pielea de unghie. Înfășurați banda în jurul părții inferioare a degetului, apoi fixați-o peste cuticulă. (vezi exemplu aici)

 

Deși aceasta este o soluție temporară, poate oferi o ameliorare imediată, fără riscurile de infecție care vin odată cu folosirea bumbacului.


2. Înmoaie degetele în sare Epsom


Atunci când începeți să aveți dureri în colțul unghiei de la picior, înmuiați-o în apă caldă cu sare Epsom de două ori pe zi, timp de 10-15 minute de fiecare dată. "Va înmuia unghia și pielea din jurul ei, atenuând presiunea și prevenind infecția", spune Dr. Lobkova.

După înmuiere, "poate fi benefică și folosirea unei pile de unghii subțiri și înguste pentru a șlefui colțul unghiei afectate, ceea ce ar trebui să diminueze presiunea unghiei fără a crea o margine ascuțită care ar putea rupe pielea și provoca infecții", a explicat medicul pentru Livestrong.

 

 

Cum poți preveni creșterea greșită a unghiilor

 

 
1. Tăiați-vă unghiile corect. Tăiați-vă unghiile de la picioare în linie dreaptă (adică fără a rotunji colțurile). Și nu le tăiați prea scurt (gândiți-vă: unghiile trebuie să ajungă până la marginea degetului).

2. Evitați pantofii care sunt prea strâmți. Cea mai bună încălțăminte va avea un spațiu adecvat pentru degetele de la picioare.

3. Evitați pantofii prea largi. În schimb, pantofii prea largi sau prea încăpători pot, de asemenea, să pună presiune pe degetele de la picioare, în special în timpul unor activități precum alergarea sau mersul rapid.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel