Mituri despre limbajul câinilor. Ce încearcă să transmită atunci când dau din coadă: „oamenii confundă acest lucru cu prietenia”

Data publicării:

Un celebru medic veterinar demontează o serie de mituri legate de comportamentul cățeilor. 

Am putea crede că ne cunoaștem bine prietenii blănoși și că știm ce încearcă să ne spună, dar experții spun că micile lor semnale pot însemna cu totul altceva.

De la mișcarea cozii la rostogolirea cu burtica în sus, de la linsul mâinii la clănțănitul dinților, toate acestea au semnificații secrete, de care poate nu ne-am dat seama.

Dr. Scott Miller, un medic veterinar care participă în mod regulat la emisiunea This Morning de la ITV, a lansat o nouă carte Puppy Parenting pentru a încerca să demonteze miturile despre comportamentul câțeilor


Cu coada-n sus

Cei mai mulți dintre noi asociază mișcarea cozii cu un câine fericit sau entuziasmat - dar pot exista multe alte motive pentru care câinele dumneavoastră dă din coadă. Iar tipul de clătinare a cozii este foarte important pentru a afla acest lucru.

În timp ce poate fi un semn de fericire, un câine care dă din coadă poate fi un semn că se simte suprastimulat, frustrat sau pur și simplu evaluează situația din fața lui.

"Când câinele întâlnește un alt câine și începe să dea din coadă, noi ne entuziasmăm și credem că vrea să se joace", spune Leon Towers, dresor de câini și expert canin,  în emisiunea Embarrassing Pets de la Channel 4.

"Dar ar putea ataca. Atunci când coada lor este în poziție verticală și se mișcă rapid, oamenii confundă acest lucru cu prietenia, dar de fapt este complet opus."

Cu toate acestea, o mișcare de "elicopter la 360 de grade" cu un fund care se mișcă în ritmul cozii este un "semn sigur de prietenie", potrivit doctorului Miller.


Rostogolirea cu burta în sus

Dacă câinele nostru se rostogolește pe spate, ne gândim automat că vrea să fie mângâiat pe burtă.

"Uneori, când un câine se rostogolește, se poate simți nervos sau supus", spune Towers. "Veți ști pentru că atunci când se culcă la pământ și își arată burtica, dacă sunt cam ghemuiți, par vulnerabili sau puțin speriați."

Clănțănitul dinților

În timp ce noi clănțănim din dinți atunci când ne este frig, la căței semnifică ceva cu totul diferit. Ar putea fi din cauza unor probleme dentare, spune Dr. Miller, sau ar putea fi, de asemenea, un semn de nervozitate, potrivit YahooLife.

"De asemenea, câinii pot clănțăni din dinți atunci când adulmecă sau ling locul unde un alt câine a urinat", spune Towers.

De ce câinii își ling stăpânii pe mâini


"Unii stăpâni urăsc să fie linși pe picioare sau pe brațe de către patrupezii lor, dar lingerea poate fi un semn de stres sau un semn de relaxare", explică el. "Câinii găsesc acest lucru foarte liniștitor sau aproape ca o formă de meditație. Așa că dacă vă linge sau se linge pe sine nu înseamnă întotdeauna că este nervos".

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel