Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare. Marele actor a fost condus pe ultimul drum

Data publicării:
Mitica Popescu TVR
Descriere foto: Mitica Popescu TVR

Mitică Popescu a fost condus pe ultimul drum. Marele actor a fost înmormântat cu onoruri militare. 

Zi tristă pentru lumea teatrului românesc, dar și pentru cei care l-au cunoscut pe Mitică Popescu. Marele actor a fost condus pe ultimul drum, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitală.   Slujba de înmormântare a avut loc azi, 6 ianuarie, 2023. 

Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare

Maestrul Mitică Popescu s-a stins din viață pe 3 ianuarie 2023, la vârsta de 86 de ani, pe patul de spital. Starea critică a început să se instaleze pe  30 decembrie, astfel încât pe data de 3 ianuarie, corpul său a cedat, în urma problemelor de sănătate de care suferea. Marele actor a fost decorat cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.

Mitică Popescu a lăsat o durere imensă în sufletele celor care l-au cunoscut

Colegii de breaslă, dar și cei care l-au cunoscut pe marele actor și-au luat rămas bun de la Mitică Popescu. Printre aceștia se numără și Simona Mihaescu, care i-a fost nu doar colegă de scenă, ci și studentă.

”Eu am avut șansa să fiu în teatru și să joc alături de domnul Mitică Popescu în foarte multe spectacole și pentru un tânăr actor să fie alături de profesorul său și de un monstru sacru al filmului, al teatrului era de neînchipuit. Ne uitam la ei ca la niște sfinți, la toți marii actori. (…)

Repetițiile aveau loc într-o foarte mare rigoare și o punctualitate desăvârșită. Ținea foarte mult la asta domnul Mitică Popescu, dar era și foarte bun și blând, și foarte atent. De exemplu, dacă ceva nu funcționa la tine venea imediat și te trecea într-un colț și-ți spunea „Uite, aici cred că te-ar ajuta dacă ai face un anumit lucru”. Și asta a însemnat foarte mult pentru noi, o școală. Chiar am încercat să învățăm de la profesorii noștri, de la actorii mari cu care am avut șansa să fim pe scenă și a fost un schimb destul de firesc între generații. Ultima oară am vorbit cu el de Sf. Dumitru, când a fost ziua dumnealui și am avut și bucuria să vină să mă vadă într-un spectacol„, a rememorat actrița Simona Mihaescu, relatează viva.ro

Marele actor a făcut pușcărie în comunism

„Referitor la arestarea lui. La numărul 15 stătea unul Fane Mână Mică și s-au adunat toți colegii acolo, ca să meargă în America. Ceilalți s-au dus la Ambasada americană, de unde au fost arestați. El a întârzia și nu s-a mai dus cu ei. Pentru asta i-a dat mai puțini ani. Dar nu el i-a trădat, i-a trădat un alt coleg, unul Gonciu, care stătea în apărătorii Patriei, și a fost și el arestat, că a făcut o zvastică pe geamul de la tramvai, că era înghețat, și i-au dat și lui 15 ani. (…) A dus-o foarte greu în ultimii ani. Viața lui ar fi fost mult mai dulce dacă ar i avut copii. Nu s-a recăsătorit niciodată, a stat văduv 24 de ani. De ce? N-are niciun rost, spunea”, a dezvăluit un prieten bun de-al actorului înainte de înmormântare.

Citește și: „O să vină și rândul meu”. Victor Rebengiuc, mesaj dureros după moartea lui Mitică PopescuGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel