Mit sau realitate. Oțetul din cidru de mere, o metodă eficientă pentru îndepărtarea negilor. Ce avertizează specialiștii

Data publicării:
Otet de mere, foto Unsplash/ Towfiqu barbhuiya
Descriere foto: Otet de mere, foto Unsplash/ Towfiqu barbhuiya

Este sau nu oțetul de mere eficient pentru îndepărtarea negilor? Ce spun medicii dermatologi?

Negii sunt mici excrescente ale pielii cauzate de o infecție a stratului superior al pielii cu virusul papiloma uman, necanceroase. De obicei, sunt de culoarea pielii, dar uneori sunt mai închise la culoare, potrivit Healthline. Deși negii sunt probleme comune și inofensive, unii oameni ar putea dori să le îndepărteze din motive estetice. Prin urmare, pe internet circulă multe remedii de casă diferite, inclusiv aplicarea oțetului de cidru de mere.

 

Unii oameni cred că proprietățile acide ale oțetului de mere pot ajuta la descompunerea și eliminarea negilor de pe corp. Procesul presupune înmuierea unui tampon de bumbac în oțet de mere și apoi lipirea acestuia de neg cu un bandaj timp de 10-15 minute. Se spune că această metodă trebuie repetată în fiecare zi timp de două săptămâni pentru a fi eficientă.

 

Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să susțină această afirmație. De fapt, îți poate afecta chiar pielea. Potrivit unui raport din 2015 din Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, o adolescentă a dezvoltat eroziuni ale pielii după ce și-a aplicat oțet de cidru de mere pe o aluniță de pe nas.

 

Nu rupeți negii din piele acasă

 

Cel mai bine este să săriți peste orice tratament găsit pe internet și să mergeți la un dermatolog. Dacă încercați să eliminați pe cont propriu urmele de piele, puteți ajunge să vă iritați și să vă deteriorați pielea și poate provoca chiar infecție, notează Clinica Cleveland. Cu toate acestea, într-un cadru clinic, un dermatolog vă poate îndepărta corect și în siguranță negii pielii, fără a deteriora zona înconjurătoare.

 

Din fericire, negii pot fi îndepărtați cu ușurință prin tăiere într-un cabinet specializat. 


„Cel mai mult îmi place această metodă de tăiere pentru că este curată, iar negii pielii dispar înainte ca pacientul să plece”, a declarat Dr. Pamela Ng, medic dermatolog, pentru Clinica Cleveland. Alte metode profesionale de îndepărtare includ cauterizarea și congelarea”. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel