Mit sau adevăr: Femeile slabe nu au celulită. Ioana Marinescu: „Poate să apară și la persoanele care...”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, unde a combătut mitul conform căruia fetele slabe nu se confruntă cu celulita.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a fost invitată în cadrul unei noi ediții a Pastilei de Frumusețe, unde a vorbit despre cele mai cunoscute mituri despre frumusețe. Printre acestea, unul despre care a auzit cu siguranță toată lumea, este faptul că femeile slabe nu se confruntă cu celulita, o problemă de piele extrem de neplăcută, care dă bătăi de cap foarte multor persoane. Ioana Marinescu a combătut însă aceste păreri, spunând că, în realitate, celulita nu ține cont nici de condiția fizică, dar nici de greutatea pe care o avem.

Mit: Fetele slabe se confruntă cu celulita?

„Fetele slabe sunt superbe, dar pot avea celulită, din păcate. Celulita poate să apară și la persoanele care fac sau nu sport, și la persoanele slabe, și la cele mai plinuțe, este posibil să apară.”, a declarat Ioana Marinescu pentru Spectacola.

Cum îngrijim corect părul uscat. Ioana Marinescu: „Deshidratarea părului se vede mai mult pe perioada caldă”

Care sunt cauzele apariției celulitei

Într-o altă ediție a Pastilei de Frumusețe, Ioana Marinescu a detaliat acest subiect de interes, ce preocupă extrem de multe femei. Așadar, specialista a spus faptul că celulita poate apărea din diverse motive, fiind foarte puțin probabil să nu ne confruntăm cu această problemă.

„Principala cauza a celulitei e cauza hormonală și fluctuația de greutate. Sunt persoane care fac sport de performață și, cu toate acestea, au celulită, datorită unui cumul de factori: alimentație nesănătoasă, cauze hormonale, stres. Celulita face parte din viața noastră și e foarte puțin probabil să nu avem celulită și e foarte important să acordăm timpi în plus stabilind exact ce mâncăm, să aducem ceva verde în plus alimentației noastre, să aducem uleiurile care să dreneze partea grasă din depozitele de grăsime și foarte, foarte important este să facem mișcare și să avem parte de masaj, el ne ajută să drenăm surplusul gras din zonele cu probleme. Zonele cu probleme sunt coapsele interne, fesele, coapsele externe, chiar și gambele uneori și brațele, din păcate, au depozite, uneori nejustificate, de celulită.”, a continuat fondatoarea Plush BIO, într-un alt episod al Pastilei de Frumusețe.

Mit sau adevăr: Pasta de dinți vindecă acneea? Ioana Marinescu explică: „Dă senzația că pielea se usucă”

Cum putem scăpa de celulită

Fondatoarea Plush BIO ne recomandă și câteva modalități prin care putem scăpa de această problemă neplăcută. Ba mai mult, unele dintre ele se află chiar în propria noastră bucătărie.

„Primul și cel mai important lucru este să facem scruburi. În funcție de tipul de piele și de zona aplicată o să stimuleze foarte mult microcirculația, în acest fel au calitatea de a netezi epiderma, de a stimula colageneza și de a reda viața acolo unde masăm și facem scrubul. Zațul de cafea este extrem de bun și el. După ce am făcut scrubul e important să dăm active care să ajute la drenarea respectivelor depozite nedorite. După ce facem scrub putem face un masaj cu instrumente din bucătărie, cu făcălețul, spre exemplu. Aplicăm ulei pentru celulită și netezim respectiva zonă până când se înroșește, atunci stimulăm atât de bine circulația, încât se va întâmpla ceva acolo.”, a mai dezvăluit Ioana Marinescu.

De câte ori pe săptămână trebuie să ne spălăm părul. Ioana Marinescu: ”E important să-i lăsăm timp să secrete sebum natural”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel