Misterul monumentului Stonehenge. O nouă descoperire în Țara Galilor

Data publicării:
Misterul monumentului Stonehenge. O nouă descoperire în Țara Galilor, foto Unsplash/ autor: Inja Pavlić
Descriere foto: Misterul monumentului Stonehenge. O nouă descoperire în Țara Galilor, foto Unsplash/ autor: Inja Pavlić

O nouă descoperire din vestul Țării Galilor scoate la iveală detalii neștiute despre monumentul Stonehenge, situat în sudul Angliei.

Rămășițele unui monument antic din vestul Țării Galilor indică faptul că pietrele care se aflau în acel loc ar fi putut fi demontate și utilizate pentru a construi cercul neolitic Stonehenge, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii cred că unele pietre folosite la Stonehenge, lângă Salisbury, în sud-vestul Angliei, au fost folosite într-un monument anterior, aflat la 280 de kilometri distanță, în sud-vestul Țării Galilor.

Echipa din spatele descoperirii de la University College London (UCL) a spus că există elemente cheie care leagă Stonehenge, construit în 3000 î.Hr., cu cercul de piatră numit Waun Mawn, din Țara Galilor. Descoperirile, care urmează să fie publicate în revista Antiquity, vor explica de ce monolitele au fost mutate atât de departe, când cele mai multe cercuri similare au fost utilizate aproape de carierele de unde au fost scoase.

Citește articolul integral pe DC News. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Externe


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel