Mirela Vaida, rețetă de pască în două culori: „E puțin ieșită din comun. Una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat”. Modul de preparare inedit al prezentatoarei TV / EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Mirela Vaida, captură video Youtube, Instagram
EXCLUSIV
Descriere foto: Mirela Vaida, captură video Youtube, Instagram

Mirela Vaida ne-a dezvăluit, într-un interviu în exclusivitate pentru Spectacola, o rețetă excelentă de pască, prin care îți vei surprinde toți invitații la masa de Paște. 

Mirela Vaida este o adevărată iubitoare de tradiții și datini românești, motiv pentru care sărbătorile sunt celebrate în familia vedetei exact cum se făcea pe timpuri. Mai mult, aceasta prepară de fiecare dată toate bucatele specifice, iar Paștele nu face o excepție. În exclusivitate pentru Spectacola, Mirela Vaida ne-a dezvăluit care este rețeta de pască pe care o face anual, rețetă ce îi aparține mamei ei.

„La pască nu am același aluat ca și la cozonac, este făcut cu unt, cu făină. Este un pic altfel rețeta de pască, pentru că nu este chiar o pască. Mama o face mai mult ca un fel de prăjitură, cu brânză foarte multă și stafide, dar sub formă de pască. Pasca la noi nu este ca o pâine, e mai mult ca o prăjitură. Are blatul acela de prăjitură bună, de asta este o altfel de pască, puțin ieșită din comun, dar e foarte ,foarte bună, una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat și copiii mei sunt înnebuniți după pasca făcută după rețeta mamei mele, rețeta bunicilor.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola. 

 

Ingrediente blat:

  • 150 g zahăr
  • jumătate pachet unt
  • un ou
  • făină 
  • un pahar de lapte
  • praf de copt
  • cacao
  • esențe

Ingrediente compoziție:

  • 600 g brânză de vaci dulce
  • jumătate pachet de unt
  • zahăr
  • două ouă
  • amidon
  • esență de vanilie
  • stafide

Se adaugă zahărul și untul într-ul bol și se amestecă cu ajutorul unui mixer, până se creează o spumă. Adăugăm apoi oul și mai mixăm. 

Se pune făina de grâu treptat, praful de copt pe care-l stingem cu puțin oțet și îl adăugăm în făină. Amestecăm din nou cu ajutorul mixerului.

Adăugăm apoi laptele și amestecăm din nou compoziția, după care punem toată cantitatea de cacao și omogenizăm compoziția perfect. La final se adaugă esența și se amestecă din nou.

Pentru compoziție, punem brânza și untul într-un alt bol și mixăm tot cu ajutorul unui mixer, iar după ce se omogenizează bine adăugăm zahărul și mixăm din nou, după care două gălbenușuri de ou. 

Se adaugă apoi trei linguri de amidon, pentru a lega brânza. Nu se exagerează cu cantitatea pentru a nu fi prea uscată pasca. Adăugăm apoi și albușurile bătute spumă, esența de vanilie și stafidele.

Se ia o tavă rotundă de copt, se tapetează cu unt sau cu hârtie de copt. Se adaugă în tavă jumătate din aluatul de pască, punem toată brânza, peste care se adaugă cealaltă cantitate de aluat pe deasupra. Pasca se bagă la cuptorul încins la 180 de grade, timp de 50 de minute. Poftă bună!

Te-ar putea interesa și: Trucul inedit folosit de Mirela Vaida pentru a vopsi ouăle de Paște: „Le fac din culori naturale. Am învățat de la mama” / EXCLUSIV

Ce planuri are Mirela Vaida de Paște anul acesta

Mirela Vaida ne-a dezvăluit în cadrul unui interviu și ce planuri are anul acesta de Paște. Chiar dacă este o gospodină desăvârșită, vedeta de la Antena 1 spune că sărbătorile nu o să o prindă anul acesta în bucătărie, deoarece va petrece departe de casă, în Ardeal.

„Anul acesta sunt invitată să cânt la Târgul Mureș, am fost și anul trecut și merg și anul acesta în același loc, cu mai mulți artiști din România. Este atipic și nu prea, pentru că soțul meu are multe rude acolo, bunicul lui a fost din Târgul Mureș și practic verișorii, unchii sunt acolo și o să se îmbine munca cu tradiția și familia. Vom pleca de vineri și vom sta acolo în familia și duminică va fi acest spectacol de Paște. Copiii vor fi la bunicii de la Cluj încă de vinerea asta, pentru că începe vacanța și nu avea rost să îi țin în București o săptămână, pentru că noi suntem la serviciu. Ne vom reîntâlni cu ei acolo, de Paște. Deci este un Paște petrecut în Ardeal, ceea ce cumva îmi convine, pentru că sunt eu gospodină, dar eram puțin obosită și să mă apuc acum să gătesc toate cele, parcă e mai frumos să merg în Ardeal și să fie făcute. 

Ardelenii au de toate, și ei știu să facă la fel de bine preparatele de Paște, și la ei iese la fel de bine cozonacul și pasca. Ne propunem să mergem la catedrală la Înviere. Aștept să văd cum este Paștele în Ardeal, pentru că și acolo sunt oameni iubitori de tradiții și așa un Paște departe de casă nu am mai avut de mult timp.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola.

Pe aceeași temă: Mirela Vaida, rețetă specială de cozonac moldovenesc: „Acesta e cozonacul din copilăria mea. Îmi place să fie felia galbenă, mare” / EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel