Mirela Vaida, rețetă de ciorbă de perișoare: „Așa se mănâncă în zona Moldovei”. Este ideală de consumat după noaptea de Revelion

Data publicării:
EXCLUSIV

Mirela Vaida ne-a dezvăluit trucurile pentru o ciorbă de perișoare delicioasă.

Chiar dacă este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV de la noi din țară, Mirela Vaida este, în același timp, și o gospodină foarte iscusită, care-și găsește mereu timpul necesar pentru a le prepara celor dragi ei cele mai gustoase delicatese tradiționale, exact așa cum se prepară în zona Moldovei. Dacă de Crăciun, aceasta pune pe masă preparate destul de încărcate caloric, de Revelion, Mirela Vaida preferă alternativele mai light, iar ciorbele sunt și ele nelipsite. Astfel, aceasta ne-a dezvăluit cum prepară cea mai gustoasă ciorbă de perișoare. 

Ingrediente:

- ardei kapia
- ardei gras
- ceapă
- morcov
- păstârnac, țelină
- verdeață
- borș
- carne de pui sau curcă și carne de vită
- ouă

Citește și: Singura băutură alcoolică benefică pentru sănătate. Prof. Vlad Ciurea: „Previne accidentul vascular cerebral și cardiac”

Cum prepară Mirela Vaida ciorba de perișoare

Vedeta prepară ciorba de perișoare exact așa cum a învățat din copilărie, de la mama sa, când zeama trebuia să fie acră, iar legumele să fie și ele extrem de diverse, pentru o savoare aparte.

„Compoziția de perișoare o fac cam ca la sarmale, doar că mai pun un ou ca să le lege și le fac mult mai mici. La perișoare, o să merg pe ideea de piept de pui sau piept de curcan cu amestec de carne de vită, ca să le fac puțin mai light, să fie mai ușoare. Pun foarte mult borș acru, cred că pun 1 litru la o oală și multă lume ar spune că e acră, dar noi așa ne-am obișnuit să mâncăm. Nouă ne place ciorba acră, pentru că așa se mănâncă mai ales în zona Moldovei. Nici perișoarele nu le fac mici, asemenea sarmalelor, le fac să simți că ai mâncat ceva, când iei o perișoară într-o lingură.

Pun foarte multe legume tăiate, precum ardei kapia, gogoșari, roșii cubulețe. În oală, pun și o ceapă întreagă pe care o las să fiarbă și o scot. Pun și tot ce înseamnă albitură și morcov date la răzătoare, foarte multă verdeață. Facem un borș bogat. Acoperim oala bine de tot, când este gata, și o lăsăm la odihnit până când o putem pune în frigider. Eu merg pe bucătăria românească, pe lucruri pe care le pot face la mine în casă.”, ne-a declarat în exclusivitate, Mirela Vaida.

Citește și: Ce trebuie să faci în noaptea de Revelion, pentru noroc. Lidia Fecioru: „E foarte important acest lucru, pentru că așa ne va merge tot anul”

„Copiii trebuie să fie prezenți la procesul acesta”

De asemenea, vedeta ne spune că și cei trei copii sunt implicați activ în treburile gospodărești, întrucât aceasta vrea să-i responsabilizeze din timp.

„Îmi place când miroase a mâncare în toată casa, copiii trebuie să fie prezenți la procesul acesta. Mă ajută să spăl vasele, pun înapoi vesela, le dau sarcini. Îmi place să crească cu sentimentul acesta de firesc, de lucru făcut în casă, de pregătire de sărbătoare. Ne place să facem lucrurile acestea.”, ne-a mai spus îndrăgita prezentatoare. 

VEZI și: Cum să refolosești cozonacul rămas de la Crăciun. Chef Joseph Hadad, cele mai inspirate rețete: „Dacă ați tăiat cozonacul felii și nu s-au mâncat...”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel