Ce trebuie să faci în noaptea de Revelion, pentru noroc. Lidia Fecioru: „E foarte important acest lucru, pentru că așa ne va merge tot anul”

Data publicării:

 Lidia Fecioru a demontat un mit, ce ține de noaptea de Revelion.

Toată lumea se pregătește cât mai amplu pentru noaptea dintre ani, când trebuie să-ți setezi noi rezoluții, dorințe și planuri, care să fie îndeplinite în următoarele 12 luni. Cu toate acestea, există în popor mai multe superstiții și obiceiuri care se spune că-ți vor aduce prosperitate, bogăție și sănătate, dacă le respecți la petrecerea de Revelion. O tradiție spune, astfel, că ar trebui să avem haine noi pe noi, lucru care este total fals, spune Lidia Fecioru. Aceste piese trebuie îmbrăcate, în schimb, în prima zi din an, când totul de pe tine trebuie să fie nou și curat.

„E bine să îmbrăcăm ceva mai vechi, să nu îmbrăcăm haine noi. Tot ce înseamnă nou, să punem pe noi mâine. Să începem anul cu îmbrăcăminte nouă, cu o pieptănătură nouă. Tot ce este nou să punem pe 1 ianuarie, după 12 noaptea. E foarte important acest lucru, pentru că așa ne va merge tot anul.

Este important să intrăm cu sufletul curat. Este important să îi iertăm pe ceilalți și pe noi.”, a spus Lidia Fecioru, potrivit Antena 3.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de salată antimahmureală: „O puteți consuma a doua zi după o petrecere la care ați consumat mai mult alcool”

Superstițiile pe care le respectă și Carmen Tănase de Revelion

Și vedetele au propriile lor superstiții, iar Carmen Tănase spune că a adoptat de câțiva ani niște obiceiuri peste care nu mai trece în noaptea de Revelion. Spre exemplu, celebra actriță spune că obișnuiește mereu să consume struguri, iar lucrurile roșii sau banii nu-i lipsesc nici ele.  Cu toate acestea, Carmen Tănase mai spune că nu este genul de persoană care să-și seteze rezoluții pentru noul an, întrucât Dumnezeu este cel care îi oferă tot ce are nevoie. 

„Mai nou, de câțiva ani, țin să avem în casă struguri, mi-am mai pus ceva roșu pe mine și bani în buzunar (n.r. râde).

Nu. Îmi propun doar atât: să fim sănătoși. Nu-mi fac planuri, nu-mi trasez obiective pentru că, știi cum e: spune-i lui Dumnezeu ce planuri ai și fă-l să-l râdă.”, a declarat Carmen Tănase pentru ciao.

VEZI și: Cu ce trebuie să consumăm preparatele tradiționale, pentru a obține un meniu echilibrat. Mihaela Bilic: „Cât să taie gustul gras”

Ritualul Monicăi Tatoiu de Revelion

Monica Tatoiu nu așteaptă să se împlinească miezul nopții, ci începe petrecerea de Anul Nou de la ora 19:00. Nici acesteia nu-i lipsesc banii cât mai mulți în buzunare, în această zi, un semn clar al prosperității. Când vine vorba de meniu, acesta este puțin mai atipic, dar extrem de fin și delicat.

„Eu la ora 19:00 mă îmbrac frumos, îmi pun în lenjeria intimă, care este roșie, un card de credit și dolari și euro. Și eu, și tatăl, dacă ne vezi când ne dezbrăcăm seara când venim...Facem o baie și mergem mâncăm bine, franțuzește, după care ne culcăm. Pe mine niciodată nu m-a prins Anul Nou să-l închid.”, în cadrul podcastului „Tare de tot cu Viorel Grigoriu.”

Citește și: Beneficiile neștiute ale cozonacului. Dr. Mihail: „Pentru sănătatea creierului, ajută și la sănătatea inimii”. Câte felii trebuie să consumi pe zi



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel