Mircea Radu, amintiri alături de marele actor Mitică Popescu: ”Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Mircea Radu și Mitică Popescu, facebook/ colaj foto
Descriere foto: Sursa foto: Mircea Radu și Mitică Popescu, facebook/ colaj foto

Mircea Radu a rămas cu un gol în suflet, după moartea lui Mitică Popescu. 

Scena teatrului românesc este mai săracă, după ce Mitică Popescu s-a stins din viață. Acesta a murit la Spitalul Elias, din Capitală, unde a fost internat pe data de 27 decembrie. Mitică Popescu a început să se simtă tot mai rău pe 30 decembrie, astfel încât pe data de 3 ianuarie, corpul său a cedat, în urma problemelor de sănătate de care suferea. 

Mircea Radu, devastat de moartea lui Mitică Popescu

Mircea Radu a transmis un mesaj emoționant, după decesul marelui actor. Prezentatorul TV a rememorat câteva amintiri pe care le are alături de Mitică Popescu. 

”O noapte de vară, acum aproape douăzeci de ani. Spitalul Universitar din București. Mă pregăteam să intru în scena pe care o aveam de jucat la ultimul etaj al clădirii alături de doamna Rodica Tapalagă în filmul Sistemul Nervos al regizorului Mircea Daneliuc.

În capătul holului era liftul. Înăuntru, cu un deget apăsat pe butonul ce ținea ușile deschise, Mitică Popescu fuma.`Hai, zice, aleargă și tu că nu mai pot să-l țin”`- știa că nu pot alerga, în spital nu se face zgomot”, a scris Mircea Radu pe contul lui personal de Facebook.

Mircea Radu, amintiri alături de marele actor Mitică Popescu

Mircea Radu a povestit că rădeau de fiecare dată când se întâlneau.

”Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință”

”Am intrat în cabină și am așteptat. A tras un fum (calm, foarte calm), m-a privit și m-a-ntrebat: `Tu ești Mircea?`. Cu ochii la degetul pe care continua să-l țină pe buton i-am răspuns zâmbind `Da-mpărate!`. `Trage-ți halatul la spate` – abia atunci mi-am dat seama că halatul pe care-l purtam, larg, pufos, vișiniu, bloca sistemul care dădea voie ușilor de la lift să se-nchidă…

De-atunci ne-am mai văzut de câteva ori, prin culisele unor emisiuni tv. `Tu ești, Mircea?`, mă-ntreba.`Trage-ți halatul la spate` îi răspundeam și râdeam amândoi.

Mitică Popescu, de azi, nu mai e.

Îi port această amintire plină de haz, duioșie și, cumva, recunoștință”, a mai completat Mircea Radu pe contul lui personal de Facebook, după decesul marelui actor Mitică Popescu.

Victor Rebengiuc, mesaj dureros după moartea lui Mitică Popescu

Victor Rebengiuc susține că  a rămas singurul din generația lui care mai trăiește și că, în curând, va veni și rândul său. Cei doi au avut o relație de prieteni strânsă și au jucat împreună numeroase piese de teatru, printre care și în filmul Moromeții.

'Și eu am primit vestea tristă. A jucat împreună. Am avut două scene în Moromeții. Nu am fost prieteni, nu am fost apropiați, am fost colegi. Nu am păstrat legătura, dar am apreciat talentul său. Era un actor talentat, avea farmec. Avea haz de foarte multe ori și îmi plăcea de el ca actor. În curând, o să vină și rândul meu. Din generația mea nu a mai rămas nimeni. Eu sunt ultimul. Și așa c-o aștept…', a declarat pentru viva.ro actorul Victor Rebengiuc.

Citește și: Daniela Condurache, momente de coșmar în avion. A căzut în gol 2000 de metri. ”Am făcut un atac de panică ce nu mă părăsește!”

Marele regret al lui Mitică Popescu. Regretatul actor și-a dezvăluit suferința, în ultimii ani de viață: „Nu realizezi la timp chestia asta”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel