Ministrul de Externe din Marea Britanie sare în apărarea Casei Regale, după documentarul controversat "Harry & Meghan"

Data publicării:
Meghan Markle, Harry/ captură video Youtube
Descriere foto: Meghan Markle, Harry/ captură video Youtube

Cel mai nou documentar de pe Netflix, cu privire la Casa Regală, a debutat pe 8 decembrie și a generat mai multe scandaluri, în spațiul public.

Ministrul britanic de Externe, James Cleverly, a luat duminică apărarea familiei regale după lansarea ''explozivului'' serial documentar Netflix despre Harry şi Meghan, informează AFP.

Cleverly a declarat duminică pe Sky News că nu a vizionat încă documentarul "Harry & Meghan", ale cărui prime trei episoade au fost lansate joi pe platforma de streaming. Mai întâi trebuie să recupereze ultimele episoade din "Stranger Things", a precizat el.

Primele episoade ale serialului documentar se concentrează în principal pe hărţuirea mediatică, pe aluziile rasiste din presă şi din mediul online. Dar se aşteaptă ca restul serialului, care va fi difuzat joi, să exploreze şi mai detaliat lipsa de sprijin din partea familiei regale de care se plâng fiul cel mic al regelui Charles al III-lea şi soţia sa americană.

Harry şi Meghan au părăsit familia regală în 2020 şi au acuzat-o de lipsă de sprijin şi de rasism într-un interviu şocant acordat anul trecut la televiziunea americană.

"Nu există un mai mare susţinător al unui Regat Unit multicultural decât regele Charles al III-lea", a declarat James Cleverly pe Sky News.

"Cred că atitudinea familiei regale faţă de această ţară reflectă ţara modernă pe care o vedem", a adăugat el.

Reacţia sa, cu câteva zile înainte de lansarea ultimelor episoade, intervine şi după o recentă controversă rasistă care a avut loc la Palatul Buckingham. Ngozi Fulani, lidera unei asociaţii care sprijină femeile de culoare victime ale violenţei domestice a afirmat la sfârşitul lui noiembrie că, la o recepţie, Lady Susan Hussey, o prietenă apropiată a Elisabetei a II-a, a insistat să o întrebe de unde "vine cu adevărat".

Hussey a demisionat din poziţia sa onorifică în toiul controversei, dar organizaţia caritabilă a lui Ngozi Fulani a anunţat vineri că a fost nevoită să îşi înceteze temporar activităţile pentru a-şi proteja personalul după ce au fost proferate online insulte rasiste "oribile" la adresa acestuia, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel