Ministrul Culturii promite ajutoare de stat pentru sectorul cultural independent

Data publicării:
Concert, foto Unsplash/ autor: Austin Neill
Descriere foto: Concert, foto Unsplash/ autor: Austin Neill

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat marţi că schema de ajutor de stat pentru sprijinirea "micilor actanţi" din sectorul cultural independent ar putea să fie inclusă în Programul Naţional de Relansare şi Rezilienţă.

"Chiar aseară am mai avut o discuţie cu domnul ministru Ghinea (ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea - n.r.) în acest sens. Această schemă ar avea o valoare de aproximativ 75 de milioane de euro. (...) Domnul Ghinea mi-a dat motive să fiu optimist în urma discuţiei de ieri. Rămâne ca joi să reluăm discuţiile pe această temă, iar în momentul în care Ministerul Fondurilor Europene va declara eligibilă această schemă pentru a intra în PNRR, atunci putem înainta şi nişte termene", a afirmat ministrul Culturii.

Bogdan Gheorghiu a precizat însă că sumele dedicate sprijinirii sectorului cultural independent nu vor proveni de la bugetul Ministerului Culturii.

"Noi nu uităm de anumite proiecte ambiţioase care au drept scop sprijinirea artiştilor, sprijinirea sectorului cultural independent. (...) De la bugetul Ministerului Culturii cu siguranţă nu, pentru că, chiar dacă este un buget un pic mai mare decât anul trecut, există şi nevoi foarte mari, iar anul trecut am avut şi cheltuieli generate de pandemie, dar sigur că am făcut şi anumite economii, ceea ce nu a dus la o execuţie pe anumite capitole, ceea ce poate induce ideea că anul acesta avem mulţi bani", a susţinut Gheorghiu. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Arta


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel