Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, mesaj emoționant: „E datoria noastră să nu ne uităm reperele, valorile...”

Data publicării:
Coloana Infinitului, foto Pixabay/ autor: 4693788
Descriere foto: Coloana Infinitului, foto Pixabay/ autor: 4693788

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a îndemnat, luni, la demararea pregătirilor pentru a marca, pe 19 februarie, împlinirea a 145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi, remarcând buna desfăşurare a acţiunilor dedicate Zilei Culturii Naţionale şi lui Mihai Eminescu.

"Mulţumesc tuturor celor implicaţi şi sper ca astfel de acţiuni să devină o tradiţie. Flacăra Culturii trebuie păstrată vie, pe tot parcursul anului, pentru că în lipsa culturii devenim tot mai săraci. Şi, dacă tot am început anul în forţă, îndemn să rămânem pe aceeaşi linie a bunelor obiceiuri şi să ne pregătim pentru a marca o altă zi importantă: anul acesta, la data de 19 februarie, se împlinesc 145 de ani de la naşterea unui alt mare român: Constantin Brâncuşi. E datoria noastră să nu ne uităm reperele, valorile, dar şi să le promovăm constant", a declarat Gheorghiu, potrivit unui comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită anul acesta prin aprinderea Flăcării Culturii, prin proiecţii luminoase pe clădiri importante, în 17 oraşe din ţară. Totodată, 29 de oraşe au avut diferite acţiuni pentru a marca 171 de ani de la naşterea lui Eminescu, iar Ministerul Culturii a organizat un concert la Ateneul Român, eveniment care se doreşte a deveni o tradiţie, notează Agerpres



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Arta


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel