Mihai Voropchievici, secretul unei căsnicii fericite: „Am cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă și cea mai înțelegătoare soție, care din când în când, se mai ceartă cu mine”

Data publicării:
 Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3
Descriere foto: Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Mihai Voropchievici a dezvăluit ce sfat a primit de la mama sa, înainte de căsătorie, dar și cum aplică acum lecțiile învățate. 

Celebrul numerolog Mihai Voropchievici a fost invitat în emisiunea Adevăruri Ascunse, de la Antena 3, acolo unde a dezvăluit ce sfat a primit de la mama sa, înainte de a se căsători. 

 

"Atunci când am pornit pe drumul căsniciei, mama mea mi-a dat un sfat. Eu eram mai exploziv și mai răspundeam așa, chiar și părinților.

Când înaintezi în vârstă, regreți că le-ai răspuns părinților. Chiar dacă tu crezi că ai dreptate, din respect pentru ei, să nu faci asta. Ei oricum își vor da seama dacă au spus ceva greșit.

Mama mi-a spus asa: Că secretul unei căsnicii lungi, a unei case fericite și a unor copii crescuți cum trebuie este următorul: Atunci când vorbește ea, să taci tu. Atunci când taci tu, să vorbească ea. Nu înțelegeam. Păi, eu când mai vorbesc?! Mama mi-a spus: Abia atunci când ești pregătit să lași la o parte toți nervii și atunci când nu ai chef să scoți ochii cuiva.


I-am spus mamei că eu în felul asta voi fi un butoi de pulbere, gata să explodeze. Ce fac?! Ea mi-a spus să-i spun soției următorul lucru: Ce norocos sunt. Am cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă și cea mai înțelegătoare soție, care din când în când, se mai ceartă cu mine.

O căsnicie se ține cu înțelegere. Totodată, să ai și acea forță și discernământ ca atunci când ești în prag de război, să numeri până la 10. În felul acesta, ai câștigat de 10 ori câte 10 înțelepciuni în plus.

Folosiți aceste lucruri și nu stricați armonia casei pentru un moft sau pentru orgolii.", a spus numerologul Mihai Voropchievici, în cadrul rubricii Pilda zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3.

 

Lidia Fecioru, zece adevăruri ascunse despre căsătorie

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit zece adevăruri ascunse despre căsătorie. 

Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii "Adevăruri Ascunde", de pe Antena 3, acolo unde a dezvăluit zece adevăruri ascunse pe care nu ţi le spune nimeni despre căsătorie.

Tot timpul, oamenii tind să îşi caute sufletul-pereche. E o nebunie. Orice pereche este ideală. Orice persoană are o altă persoană în interior. Nu e nimic nou sub Soare.

Căsătoria e un fel de completare. Fiecare trebuie să fie responsabil pentru viaţa lui.

1. Căsătoria nu te completează. Căsătoria nu vine să te facă un întreg. Sunt doi şi căsătoria naşte al treilea, când vine copilul. Responsabilitatea fiecăruia naşte căsătoria lor în sine. Acesta este primul punct: nu ne completăm în căsătorie, ci fiecare face ceva ca să construiască.

2. Nu vei fi mereu atras sau atrasă de partener/parteneră în căsătorie. Spuneam că femeile trebuie să îşi păstreze un pic din secrete. Nu e treabă de bărbaţi să cumpere lucruri intime pentru femei, chiloţi, tampoane. Astea sunt secrete ale femeii. Bărbatul nu trebuie să vadă femeia cu mască, când se epilează, când este la toaletă.

Sunt nişte lucruri ale femeilor care trebuie păstrate. Începe să te deranjeze astfel de lucruri. De asta spun că nu tot timpul te va atrage partenerul sau partenera. Iubirea este un sentiment care evoluează. Nu ai cum să iubeşti pe cineva ca la început.

Păstraţi aceste secrete. Nu e ok ca bărbatul să asiste la naştere. Unde se termină respectul faţă de cineva, acolo începe democraţia altuia. Chestiile astea sunt lucruri care se ţin intime. Şi bărbaţii pot avea astfe de lucruri.

Adevăruri ascunse despre căsătorie, cu Lidia Fecioru

3. Nu îţi vei plăcea de fiecare dată soţul sau soţia. Se întâmplă de foarte multe ori să nu îţi placă de partener/ă. Poate are o zi proastă. Poate nici nu îl întrebăm ce problemă are. Sau poate avem nevoie de o zi de tăcere.

Să ştim să respectăm spaţiul celuilalt. Pentru că sunt momente în care nu ai vrea să vorbeşti cu nimeni, măcar o oră. Avem nevoie de pauze.

E normal să se întâmple chestia asta între parteneri, să nu îţi placă pe moment de el.

4. Să fii îndrăgostit este doar un stadiu al unei relaţii pe termen lung şi care nu durează prea mult. Dragostea are alte manifestări. Că duci grija celuilalt este un semn al iubirii.

Iubirea are diferite evoluţii şi manifestări.

5. Dragostea poate creşte odată cu trecerea timpului şi cu efort. Trebuie să lucrăm la chestia asta pentru a creşte dragostea. Nu e destul văzut, plăcut, luat şi apoi să ajungi la concluzia că te-ai ars sau nu a funcţionat.

Dragostea de la început este ca o grădină goală în care trebuie să sădeşti, să o uzi, să semeni, să pui flori, să o îngrijeşti. Cam aşa e dragostea.

6. Nu trebuie să simţi dragostea pentru a dărui iubirea. Dacă mă iubeşti, faci ceva pentru mine? Nu aştepţi recompensă ca să dăruieşti iubire. Dacă vrei să o dăruieşti, o faci necondiţionat.

Poate reprezenta chiar şi un şantaj emoţional, iar asta nu e iubire. E interes.

7. Sexul este un act sacru în care oferi şi primeşti. Este sacru şi trebuie să rămână sacru. Şi mai mult, un secret total. Nu are nimeni nevoie de validare. Tot ce vorbim noi despre căsătorie, căsnicie, familie, o ţine sexul. Toţi ştiu asta, e cheia succesului, dar nimeni nu spune asta. Dacă nu se vor simţi bine împreună, până la urmă se înşală şi se rupe oricum relaţia.

8. Mariajul este conceput pentru a te ajuta să creşti. Să evoluăm în timpul căsniciei. Nu să fie unul important, fericit şi altul rămâne pe dinafară.

9. Priveşte cu atenţie căsnicia părinţilor tăi pentru că şi mariajul tău va fi la fel. De la părinţii noştri învăţăm respectul, iubirea, păsarea sau nepăsarea faţă de celălalt.

Vrem sau nu vrem, tot o facem exact cum am văzut la părinţii noştri. Din generaţie în generaţie se va perpetua fericirea, respectul, iubirea, înţelegerea, compromisul. Pentru că fiecare, la rândul nostru, suntem modele pentru copiii noştri.

Şi e foarte important. Uită-te la căsnicia părinţilor tăi şi dacă nu ţi-a plăcut ceva, schimbă tu. Putem îndrepta ce am văzut greşit la părinţii noştri.

10. Viaţa cu copii mici este foarte stresantă. E frumoasă şi plină de presiune chiar şi pentru cele mai trainice căsnicii. Este o provocare. Întotdeauna trebuie să fim pregătiţi pentru rezolvarea problemelor care apar pentru a face compromisuri în aşa fel ca părinţii să nu aibă de suferit în căsnicie.

Sunt zece puncte interesante şi dacă ne repetă cineva e important. Mai ales când vorbim cu copiii noştri. Ei trebuie învăţaţi. Nimeni nu le ştie, mai ales dacă astfel de subiecte sunt tabu”, a declarat aceasta.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel