Mihai Șora a murit. „Iubitule, ai fost fericire pură”

Octav Ganea INQUAM
Descriere foto: Octav Ganea INQUAM

Mihai Șora a murit.

Filosoful Mihai Şora a murit sâmbătă, la vârsta de 106 ani.

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a acestuia.

„Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumuseţea însăşi, credinţa, nădejdea şi dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Şi niciodată nu-ţi voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe şinele destinului meu şi m-ai legat ireversibil şi armonios de al tău, cu o graţie de care numai tu erai capabil şi pe care nu mulţi pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima. Încă nu ştiu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare.

Unii oameni ar trebui să trăiască veşnic - nu numai în Rai, unde, negreşit, tu vei sta, ci şi pe punctul acesta albastru, boţul de apă şi humă care pluteşte în spaţiu şi pe care opt miliarde de alte făpturi omeneşti - dar niciuna ca tine - convieţuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori îşi sunt - unele, altora - sprijin. E frig fără tine, iubitule" - este mesajul postat, sâmbătă, pe reţeaua de socializare.

Filosoful şi eseistul Mihai Şora s-a născut pe 7 noiembrie 1916.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 25 feb 2023, 21:05 | Categorie: Stiri
Get it on App Store Get it on Google Play