Mihai Dedu, la un pas de moarte. Prezentatorul știrilor Pro TV a ajuns la timp la medic: „Altfel nu aș mai fi existat”

Data publicării:
Mihai Dedu/ captură video Youtube, Acasă la Măruță
Descriere foto: Mihai Dedu/ captură video Youtube, Acasă la Măruță

Mihai Dedu a povestit una dintre cele mai mari cumpene din viața sa. 

Mihai Dedu, prezentatorul știrilor Pro TV, a trecut printr-o mare cumpănă în trecut, când acesta povestește că era pe punctul de a-și pierde viața. Totul a început de la numărul de kilograme semnificative pe care începuse să le acumuleze, ajungând la aproximativ 130 de kilograme. Cu toate acestea, chiar dacă schimbarea era majoră, Mihai Dedu spune că nu a observat de la început o problemă în acest lucru, doar cei din jur fiind surprinși de greutatea sa.

„Mi se părea că sunt extrem de bine, eram puternic, îți dai seama, din punctul meu de vedere eram împăcat cu mine, dar ceilalți îmi spuneau, eu eram deja pe post, eram la sport. Am avut un moment de panică, mă gândeam că pot fi concediat, deși aveam vreo 5 ani, fiind de la început acolo. Era pe bună dreptate și am început ușor.”, a declarat Mihai Dedu, în cadrul podcastului Acasă la Măruță.

Citește și: Dieta prin care Mihai Dedu a slăbit 36 de kilograme în doar câteva luni. Cum a reușit să ajungă de la 131 la 95: „Nu e sănătos ceea ce am făcut”

Kilogramele în plus i-au adus probleme semnificative de sănătate

Cu timpul, Mihai Dedu povestește cum începuse să-și dea seama cât este, de fapt, de gravă situația și care sunt consecințele pe care ar fi fost nevoit să le înfrunte, dacă nu lua atunci atitudine. Prezentatorul devenise conștient de problemele grave de sănătate pe care le avea și care ar fi putut oricând să-i cauzeze și decesul, spune el.


„Poate observam că mă îngraș, dar nu băgam de seamă, ziceam că mai e timp, m-am neglijat total. Copilul meu, știu cum e, ai tăi sunt de suflet, nu-ți spun să nu te superi, nu iau ei deciziile drastice, radicale de a-ți atrage atenția. Matei venea și mă lua de braț sau de burtă și i se umpleau palmele copilului, atât de mare era grăsimea viscerală. Abdomenul nu era generos, e ditamai cotețul, ăsta e adevărul.

Nu m-am gândit nici atunci să slăbesc, ziceam că ăsta sunt, de ce să-mi schimb viața? Dar ușor, ușor, lucrurile au scăpat de sub control, genunchii, șoldurile, tensiunea arterială era groaznică. Nu am băgat de seamă treaba asta, eu am avut și 20, 21 tensiunea, oricând puteai să faci un atac cerebral sau infarct miocardic.”, a mai dezvăluit prezentatorul.  

Te-ar putea interesa și: „Nu știu dacă am voie să spun”. George Mihăiță, informația care o să dea palpitații fanilor „Clanul”. Este vorba despre o scenă ce are loc în sezonul 4

A ajuns la medic la timp

Astfel, în momentul în care a conștientizat că greutatea sa nu este deloc una normală, acesta spune că a tăiat complet cantitatea de mâncare pe care o consuma într-o zi și, spune el, erau zile în care doar apa făcea parte din meniul său. Acest stil de viață nu a durat foarte mult, întrucât în timp scurt s-a simțit rău, ceea ce l-a dus direct la medic. 


„Am fumat destul de mult, cu Florin Busuioc fumam și 20 de țigări dimineață. Odată am zis gata, au trecut 13 ani de atunci.

După ce am început procesul de slăbire am zis gata, la puțin timp am început să mă simt și slăbit și rău, am pus totul pe seama faptului că e normal, că nu mâncam. Așa m-am chinuit cam două săptămâni. Ajungând la medic, după acest timp, și bine că am ajuns, pentru că altfel nu am mai fi stat de vorbă. N-aș mai fi existat, am găsit niște afecțiuni. 

Pe interior eram rupt, și pe partea cardiovasculară, și cu tensiunea, pancreas, ficatul care din cauza grăsimi abdominale, nu se vedea la ecografie. Eu în 30 de zile nu slăbisem un gram, apoi a venit ziua și kilogramul.”, a mai spus acesta, în cadrul podcastului. 

Citește și: Ce a produs, de fapt, divorțul dintre Dan Bittman și Liliana Ștefan: „A fost prea de tot. Am călcat accelerația mult prea tare”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel