Mihai Albu, la un pas să închidă atelierul, din cauza problemelor financiare: „Am încercat o supraviețuire și o rezistență pe piață”

Data publicării:

Mihai Albu a mărturisit că anul 2021 a fost extrem de dificil pentru afacerea sa. Designerul s-a luptat ca să rămână pe piață. 

Mihai Albu este unul dintre cei mai longevivi și mai apreciați designeri de pantofi, din România. Fostul soț al Iuliei Albu spune însă că pandemia de coronavirus i-a afectat considerabil veniturile și că în 2021 a fost la un pas să închidă atelierul. Faptul că anul trecut s-au anulat foarte multe evenimente, a scăzut dramatic și cererea clientelor pentru pantofii creați de acesta. Problemele financiare s-au remediat în luna decembrie, când a avut mai multe comenzi. 


„Luna decembrie a fost o lună mai plină, iar abia zilele acestea am intrat și eu în vacanță. Însă anul acesta, din punct de vedere profesional, nu a fost strălucit, pot spune că am încercat o supraviețuire și o rezistență pe piață.

Chiar dacă a părut la un moment dat, prin vară, că lucrurile s-ar îndrepta, din septembrie au căzut din nou, odată cu anularea nunților, petrecerilor, iar piața de fashion a resimțit foarte tare lucrul acesta. Am petrecut foarte mult timp la atelier și mi-am dorit să am atât de multe idei încât să reziste afacerea”, a declarat Mihai Albu pentru Fanatik.

 

Ghinion în afaceri, noroc în dragoste

 

Mihai Albu are o nouă iubită. Chiar dacă în trecut a suferit enorm din cauza divorțului de Iulia Albu, designerul are acum o nouă relație și nu exclude posibilitatea de a ajunge din nou în fața altarului. 


Creatorul de modă este mult mai atent atunci când își alege iubita și spune că nu vrea să facă aceleași greșeli ca cele din trecut. 


„Dacă se găsește persoana potrivită, aș putea să mă recăsătoresc.Am pe cineva în viața mea. La vârsta mea, eu fac 59 de ani, sunt mai cu băgare de seamă, nu cum am fost în trecut.Trebuie să știi dinainte dacă este iubitoare de înaripate. Dacă îmi vine cu găina acasă? Toată lumea a râs de mine, în ce situație ajunsesem eu”, a declarat Mihai Albu în cadrul emisiunii La Măruță, în urmă cu câteva luni.


Mihai Albu a avut de-a lungul timpului nenumărate conflicte cu fosta soție. Vedeta nu voia să își lase soțul în compania fiicei lor, Mikaela. Acum că lucrurile s-au mai calmat între cei doi, cea mică petrece timp și cu tatăl ei, ba mai mult este cea care îl ajută în crearea pantofilor. 

 

Mihai Albu este mândru de fiica lui și spune că alegerile ei l-au ajutat de mai multe ori. 


„Au fost propuneri să plec din România să lucrez, dar eu am vrut să ies în față cu numele meu, nu sub cineva. Eu m-am respectat mai mult decât m-au respectat alții.


Fiica mea se implică în creațiile mele, îmi spune ce anume nu îi place, alege culorile, am ținut cont de două ori de sfaturile ei și a avut dreptate. Am abordat segmentul de încălțăminte ciudată întotdeauna, mie îmi place, e ceva ce mă reprezintă, prețurile pot crește în funcție de complexitate”, a mai adăugat Mihai Albu. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel