Mihaela Tatu, despre cei 800 de kilometri care i-au schimbat destinul: „Nu puteam să fac față mediului în care am trăit o viață întreagă”

Mihaela Tatu a fost invitată în emisiunea La Măruță, de la Pro TV, acolo unde a vorbit despre experiența pe Camino de Santiago și cum a ajuns, după o operație complexă la picior, să parcurgă 800 de km, pe jos. 

Mihaela Tatu a făcut istorie în televiziune și radio. 22 de ani a demonstrat că ambiția și munca te ridică și te așează în inimile oamenilor. 

Fostă contabilă, Mihaela și-a luat viața în mâini la 30 de ani, trecând peste dorința mamei sale de a rămâne într-un job confortabil și pornind într-o nouă aventură, lumea media. S-a angajat în radio, iar de aici, restul e istorie, Au urmat proiecte grandioase în televiziune, pe care oamenii și le amintesc și după 10 ani: „De 3 ori femeie”, „Viața bate filmul”, și multe altele.

În 2012, viața ei avea să se schimbe din nou, de data aceasta plecând într-o nouă aventură, aceea a regăsirii de sine. 

Mihaela Tatu a fost invitată în emisiunea La Măruță, de la Pro TV, acolo unde a vorbit despre experiența pe Camino de Santiago și cum a ajuns, după o operație complexă la picior, să parcurgă 800 de km, pe jos. 


„În 2006- ruptură de ligament încrucișat și de menisc. N-am mai putut să pun piciorul în pământ. A trebuit operat repede. (...) A fost o modificare dramatică a ceea ce făceam eu, apropo de programul pe care l-am avut eu în viața mea. Făceam dans sportiv și schi și patine, aveam cal. Viața mea era foarte sportivă. Era lege, în fiecare zi a săptămânii făceam câte ceva. N-am mai putut. Eu nu mai alerg de atunci”; a declarat Mihaela Tatu, în emisiunea de la PRO TV.

Regăsirea de pe Camino de Santiago

La 6 ani de la operație, după ce s-a recuperat fizic, vedeta a plecat într-o călătorie atipică, de recuperare spirituală. A parcurs 800 de km, pe jos, pe Drumul Sfântului Iacob. 

A mers 800 de kilometri pe Drumul lui Iacob, pentru a se cunoaște pe ea.

Camino de Santiago este un drum spiritual, care pleacă de la poalele Pirineilor, Franța, și străbate zeci de orașe până în Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei.  De peste o mie de ani, pelerinii merg pe drumul lui Iacob, considerat unul dintre cele 3 pelerinaje importante ale creștinilor.

„În creștinism există trei mari pelerinaje, cel de la Ierusalim, cel de la Vatican și Drumul Sfântului Iacob care trece prin Santiago de Compostela, acolo unde e înmormântat capul Sf. Iacob. Mi s-a aprins dorința și am urmat-o. (...) Când m-am întors nu puteam să fac față mediului în care am trăit o viață întreagă”, mărturisește ea.


S-a consultat cu Petre Roman înainte de a pleca pe Camino

Invitată în platoul Spectacola și DC News, fosta realizatoare Tv a dezvăluit ce a însemnat pentru ea această călătorie și cum a transformat-o. 

Mihaela Tatu a mărturisit că înainte de a pleca pe Camino de Santiago s-a consultat și cu Petre Roman, care a străbătut și el acest drum, cu ani în urmă. 


„Este unul dintre cele trei pelerinaje creștine importante, Unul fiind la Ierusalim și celălalt la Vatican. Drumul Sfântului Iacob ce se ține de 1000  și ceva de ani, este un drum parcurs de papi, de președinți de tară, de miniștrii, de sportivi de performanță, de actori, inclusiv actori de la noi au fost. Cristi Iacob împreună cu Marian Râlea au jucat pe Camino. Au mers cu decorul după ei. Este fabulos ce se întâmplă acolo, extraordinar. Sub energia căii lactee se străbate Spania, de la Est la Vest, până la malul oceanului, până la kilometrul zero, până la Finnistere, unde pe vremuri se zicea că acolo se începe pământul. 


În 2006, am avut o ruptură de ligament încrucișat și menisc. Eram într-un moment de apogeu al carierei mele. În urma acestei povești, mi-am dat calul, n-am mai putut să schiez, să patinez, să zbor, să alerg, s-a schimbat viața mea la 180 de grade. Și a trebuit să găsesc o variantă, după o lungă perioadă de revizuire a mentalului. A fost foarte greu, sunt o fire energică și plină de dorință de mișcare. A trebuit să găsesc îndeletniciri și sporturi care să-mi aducă satisfacție, în așa fel încât să nu forțez foarte mult genunchiul. Și ce puteam să fac? Să înot și să merg pe jos. 


Prin 2008, am primit la teatru radiofonic, în interpretarea lui Florian Pitiș, cartea lui Paulo Coelho, „Jurnalul unui mag” și am zis „trebuie să-l fac”. Acela a fost momentul în care am făcut cunoștință cu această poveste. De atunci încolo, am început să mă documentez. Toate cărțile care apăruseră până atunci, am sunat oamenii, pentru că există un fan club al pelerinilor. 


Am vorbit cu Petre Roman, care a făcut o bucată de drum. Am vorbit cu Cristi Iacob. Pe toți cei care au făcut Camino, m-am apucat și i-am sunat să văd cum e și ce se întâmplă.  Am vrut să plec pe Camino în 2011, dar când am fost la un control medical și am aflat ce probleme de sănătate am, a trebuit, obligatoriu, de pe o zi pe alta, să mă operez. Nu aveam voie să pornesc la drum decât după un an de zile”, a dezvăluit Mihaela Tatu în cadrul Interviului cu Georgiana Ioniță.

Vezi aici interviul în care Mihaela Tatu povestește despre călătoria pe Camino de Santiago.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 18 noi 2022, 20:07 | Categorie: Vedete
Get it on App Store Get it on Google Play