Mihaela Bilic, totul despre consumul de viermi. Ce se poate întâmpla dacă îi mâncăm

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic, sursa foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, sursa foto Facebook

Mihaela Bilic a vorbit despre ce s-ar putea întâmpla dacă indroducem în alimentație viermii.

Există numeroase popoare în care s-au introdus de mai mulți ani viermii în alimentație. Cei galbeni au fost aprobați ca aliment nou în Uniunea Europeană, iar mulți români au avut diverse reacții cu privire această decizie. Viermii pot fi consumați ca și gustare, sub formă de insecte uscate. De asemenea, ei pot apărea și în lista ingredientelor unor produse alimentare, cum ar fi biscuiții. 

 „Viermele acesta de făină, din câte îmi amintesc, bunica dădea prin sită făina înainte de a o utiliza, pentru că el de dezvolta spontan în făină care era umedă şi nu era păstrată în condiţii optime. Şi în mălai şi în făină aveam. Nu este nicio tragedie în asta.

Tot ce înseamnă educaţie şi restricţii din punct de vedere etic sau reguli impuse, ne împiedică să consumăm astfel de insecte, pe noi europenii. Altfel, dacă privim obiceiurile alimentare ale altor ţări, mai ales dacă mergem în Asia, vom vedea că acolo ele fac parte din alimentaţia obişnuită, de mulţi ani.”, a zis Mihaela Bilic la Antena 3.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a mărturisit că viermii sunt foarte gustoși, au multe proteine și puține calorii. De asemenea, aceasta a menționat că în alte țări acest aliment este un deliciu, mai ales când nu există alte surse de proteine ce sunt esențiale pentru sănătate.

„Cu siguranţă, dacă aflăm ulterior că am consumat aşa ceva, realizăm că nici măcar nu ne-am dat seama. Gustul este similiar celorlalte proteine, iar dacă mai sunt şi prăjite aş putea spune că pot fi delicioase. La capitolul sănătate, nu avem de ce să ne temem. Aici este vorba doar de nişte surse de proteine care sunt  impuse de piaţă.

Dacă avem de ales între piept de pui clasic şi insecte, s-ar putea să alegem pieptul de pui, pentru că suntem obişnuiţi cu el, dar în alte ţări, aceste opţiuni nu sunt disponibile, şi atunci, când nu ai alte surse de proteine, ele pot constitui, din punct de vedere nutritiv, o chestiune extrem de interesantă pentru o organism, o opţiune. Proteinele sunt esenţiale şi atunci, indiferent din ce le luăm, important este să le luăm.”, a spus Mihaela Bilic pentru emisiunea News Magazine de la Antena 3.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel