Mihaela Bilic, diferența dintre apa plată și cea cu bule: „Dacă măsurăm cantitatea totală de...” Care sunt situațiile în care este indicat să bem doar apă plată

Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea

Mihaela Bilic a dezvăluit care este diferența dintre apa plată sau cea cu bule.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie care este diferența dintre apa plată sau cea cu bule, dar și când este indicat să consumăm doar apă plată. 

Mihaela Bilic: Nu este obligatoriu să consumăm 2 litri de apă pe zi!

Mihaela Bilic susține că nu este obligatoriu să consumăm 2 litrii de apă pe zi. 

„Apă plată sau cu bule? Hidratează la fel, balonează diferit. Apa este vitală pentru organism, un element miraculos fără de care viața nu ar exista. Pe lângă faptul că toate alimentele (cu excepția uleiului) conțin în proporții variabile apă, e sănătos să o bem și ca atare, mai ales când afară este soare.

Câtă apă trebuie să consumăm zilnic? Asta depinde de gradul de activitate fizică, de temperatura exterioară și de caracteristicile fizice ale fiecărui individ. Pierdem apă zilnic prin transpirație și urină, apă ce trebuie înlocuită astfel încât starea de hidratare a organismului să rămână constantă. Cu cat bem mai multă apă cu atât urinăm mai des, echilibrul hidric este menținut de hormoni și este prea puțin influențat de consumul voluntar de apă. Deci nu, nu este obligatoriu să consumăm 2 litri de apă pe zi! Apa hidratează și remineralizează, indiferent de marcă sau conținutul de gaz/bule.”, a explicat medicul nutriționist. 

Mihaela Bilic, diferența dintre apa plată sau cea cu bule

Cât despre diferența dintre apa plată și cea cu bule, Mihaela Bilic spune că cele două se diferențiază prin cantitatea totală de minerale din apă. Medicul nutriționist a precizat că, în cazul în care ne confruntăm cu anumite probleme de sănătate, nu este indicat să bem apă cu bule. 

„Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, apoi cel de bicarbonat/pH și, nu în ultimul rând, de mineralele (calciu, magneziu, sodiu). Dacă măsurăm cantitatea totală de minerale din apă, vorbim despre reziduul uscat, care este de 316 mg/l în apa plată, respectiv 1530 mg/l în apa cu bule. Sunt aceste diferențe importante pentru sănătate? Dacă aveți probleme renale/predispoziție la calculi, alegeți apa plată, cu reziduu uscat minim; dacă aveți tensiune crescută, tot apa plată este opțiunea- e săracă în sare. În lipsa oricărei patologii, alegeți apa care vă place…important e să beți apă. Contrar miturilor/zvonurilor, apa carbogazoasă nu îngrașă! Ba mai mult, are proprietăți antiacide, stimulează tranzitul intestinal și golirea gastrică, combate greața și indigestia, constipația și arsurile de stomac. Conținutul crescut de minerale o face ideală pentru consum în caz de transpirație excesivă/sport intens, îi dă un gust intens, iar prezența bulelor creează o efervescență plăcută la degustare. Doar atunci când este băută în exces provoacă balonare,”, a explicat medicul nutriționist, pe rețelele de socializare. 

Citește și: Pepene roșu sau galben? Mihaela Bilic, reguli pentru dietă: „Fructul vedetă al verii. Greu îi poți rezista”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 28 iun 2023, 19:44 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience