Mihaela Bilic, contrazisă în direct după ce a spus că produsele făinoase sunt bune: „Cunosc nutriționiști care spun că ele ne fac rău. Ea spune exact invers”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captură video Youtube, La Măruță
Descriere foto: Mihaela Bilic, captură video Youtube, La Măruță

Mihaela Bilica fost contrazisă de unul dintre telespectatorii emisiunii La Măruță, în urma unei delcarații făcute aici.

Mihaela Bilic a stârnit adesea diferite reacții negative, în urma unor declarații controversate pe care le-a făcut de-a lungul timpului. Asta s-a întâmplat și acum, în cadrul emisiunii La Măruță, unde medicul nutriționist se arată a fi o susținătoare a produselor făinoase, puse la zid de foarte muți specialiști care consideră că aceste alimente nu sunt bune nici pentru dietă, dar nici pentru sănătate. Astfel, unul dintre telespectatorii emisiunii a ținut imediat să o contrazică pe aceasta, lucru care a generat și răspunsul imediat al specialistei.

„Nu sunt de acord cu doamna Bilic. Cunosc mulți nutriționiști și spun că făinoasele ne fac rău, iar ea spune exact invers. Nu vorbește despre vârfurile abrupte ale glicemiei după ce mâncăm făinoase și nici despre inflamația pe care lactoza o produce în organism.”, a spus unul dintre telespectatorii emisiunii La Măruță.

„Este normal să nu fim pe gustul tuturor. Ce nu înțeleg oamenii este că în momentul în care tu desființezi o grupă întreagă de alimente, adică nu făinoasele fac rău, ci excesul lor, nu lactatele fac aciditate, ci o mulțime de alte ingrediente. Lucrurile trebuie să fie nuanțate, dar noi, românii, avem un apetitul pentru decizii și păreri extreme. Ce pot să mai spun este că cu cât scoateți mai multe alimente din dietă, veți avea probleme de sănătate care vă lovesc ani de zile distanță.”, a răspuns Mihaela Bilic. 

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de pască fără aluat: „Nu e complicat și e foarte rapidă”. Secretele pentru cel mai bun desert de pe masa de Paște

Mihaela Bilic susține consumul de carbohidrați

Așadar, spre deosebire de alți nutriționiști care exclud din start carbohidrații dintr-o dietă, Mihaela Bilic spune că ar trebui să-i integrăm în farfuria noastră, însă într-o cantitate moderată. Specialista explică, în continuare, ce s-ar întâmpla dacă nu i-am mai consuma niciodată. Mai mult, nutriționistul spune că de departe cel mai bun tip de amidon este cel rece, motiv pentru care ar trebui să consumăm cât de des putem carbohidrații reci.

„Microbiota trebuie hrănită cu lucrurile care îi fac bine. Și că tot vorbeam de hrană pentru bacterii, trebuie să punem neapărat fibrele, ele ajung în colon și aici sunt hrană pentru bacterii. Chiar dacă luăm probiotice din suplimente, dacă nu avem o alimentație care să conțină amidonul răcit (n.r. cartofi, paste, orez reci) și fibrele, facem un fel de genocid la nivel intestinal fără să ne dăm seama, pentru am scos făinoasele și fibrele din alimentație.”, a spus inițial Mihaela Bilic.

Citește și: Cum afli dacă ai risc de boli cardiovasculare. Mihaela Bilic: Aceasta e valoarea considerată satisfăcătoare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel