Mici secrete din viața Mariei Ortega, moștenitoarea imperiului Zara

Data publicării:
Maria Ortega, captură video YouTube
Descriere foto: Maria Ortega, captură video YouTube

La cei 37 de ani ai săi, Marta Ortega este pe cale să devină cea mai puternică femeie din Spania. Tatăl ei, Amancio Ortega, a considerat că este potrivită pentru a prelua președinția imperiului Inditex, care include brandul Zara.

La sediul central, "Zarina" nu are un birou. Lucrează într-un spațiu deschis alături de ceilalți angajați ai Zara. De altfel, este stilul de muncă al tatălui ei, Amancio Ortega, magnatul modei în vârstă de 85 de ani, care a fondat brandul spaniol împreună cu prima sa soție, Rosalia, în 1975, și apoi grupul Inditex, în 1985. Lucrătorii o cunosc pe Marta: pasiunea ei pentru moda minimalistă, presărată cu nuanțe colorate, a făcut-o, de asemenea, unul dintre cei mai buni ambasadori ai grupului.Ținutele ei sobre, la modă și eficiente sunt ușor de copiat.

Care este povestea unei succesiuni cruciale, pe fundalul unei dinastii de familie. Până de curând, toată lumea a crezit că fiul cel mic al miliardarului spaniol va moșteni imperiul modei, evaluat la aproximativ 87 de miliarde de euro. Prin urmare, numirea Martei lui Marta pare a fi punctul culminant al unei lungi predări de ștafetă în familie, care a început în 2011, când tatăl ei renunțat la funcția de președinte.

"Știe moda mai bine decât tatăl ei"

Sunt 15 ani de când Marta Ortega își face de lucru în cadrul companiei, care numără 175.000 de angajați. A aflat, astfel, toate mecanismele de lucru ale mașinii Inditex. A trecut prin aproape toate departamentele fără să dețină cu adevărat o poziție oficială. În ultimii ani, a supervizat moda feminină la Zara, alături de șefa colecțiilor, Beatriz Padín, dezvoltând în același timp imaginea brandului. Jurnalistul Xabier R. Blanco spune că Marta "cunoaște moda mai bine decât tatăl ei".

Citește continuarea pe DC Business.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel