Michael K. Williams a murit. Actorul din 'The Wire' a fost găsit fără suflare în apartamentul său

Data actualizării: | Data publicării:
Michael K. Williams, foto Instagram
Descriere foto: Michael K. Williams, foto Instagram

Actorul Michael K. Williams, nominalizat la premiile Emmy, cunoscut pentru rolul său din serialul HBO "The Wire" (Cartelul), a murit, a confirmat luni un purtător de cuvânt al poliției din New York. Avea 54 de ani.

Poliția a declarat că a intervenit în apartamentul lui Williams din Brooklyn luni, la ora 14.00, unde l-au găsit fără suflare, potrivit New York Post.


Poliția a deschis o anchetă

"Familia anunță cu profundă durere trecerea în neființă a actorului Michael Kenneth Williams, nominalizat la Emmy. Ei vă cer intimitate în timp ce jelesc această pierdere", a declarat un reprezentant al familiei lui Williams.

Williams a fost  nominalizat la premiul Emmy pentru interpretarea lui Montrose Freeman în serialul "Lovecraft County", difuzat de HBO.


Williams, care s-a născut în Brooklyn, în noiembrie 1966, a debutat în divertisment în jurul vârstei de 22 de ani, ca dansator profesionist, și a apărut în peste 50 de videoclipuri muzicale, potrivit TV Guide.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael K Williams (@bkbmg)


Actorul și-a făcut debutul în lungmetrajul "Bullet" din 1996, în care a jucat rolul lui High Top. 

Regretatul Tupac Shakur a fost cel care i-a descoperit talentul, potrivit site-ului lui Williams.

Williams a continuat să joace roluri în filme precum "Bringing Out the Dead" al lui Martin Scorsese și altele, printre care "The Road", "Gone Baby Gone", "Life During Wartime", "I Think I Love My Wife" și "Wonderful World".

Dar a fost poate cel mai cunoscut pentru rolul lui Omar Little din "The Wire", care a rulat timp de cinci sezoane.

 

"Spiritul și umorul pe care Williams i le-a dat lui Omar, omul cu fluierul, cu aversiune față de blasfemie și jefuitor de traficanți, i-au adus mari laude și au făcut din Omar unul dintre cele mai memorabile personaje de televiziune", se arată pe site-ul lui Williams.


Fostul președinte Barack Obama a declarat în 2012 că interpretarea lui Omar de către Williams a fost personajul său preferat din "The Wire", adăugând: "Tipul acela este incredibil", cu referire la personajul lui Williams.


Pe lângă interpretarea sa memorabilă din "The Wire", Williams a fost lăudat pentru rolul lui Albert "Chalky" White din serialul HBO "Boardwalk Empire", precum și pentru rolul lui Jack Gee, soțul lui Bessie Smith, în filmul biografic HBO "Bessie". De asemenea, a apărut în filmul "12 Years a Slave", premiat cu Oscar.


A primit un premiu Screen Actors Guild Award cu distribuția din "Boardwalk Empire" pentru cea mai bună interpretare a unui ansamblu într-un serial dramatic și a fost nominalizat la șase premii Primetime Emmy.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel