Michael J. Fox, diagnosticat cu Parkinson, apariție rară: "Boala e din ce în ce mai grea. Nu voi prinde 80 de ani”

Data actualizării: | Data publicării:
Michael J. Fox, captură video YouTube
Descriere foto: Michael J. Fox, captură video YouTube

Îndrăgitul actor Michael J. Fox vorbește despre problemele sale de sănătate într-un interviu difuzat în cadrul emisiunii CBS Sunday Morning.

Michael J. Fox nu-și face mari speranțe cu privire la vindecarea de Parkinson.

Îndrăgitul actor, în vârstă de 61 de ani, a fost diagnosticat când avea doar 29 de ani. În episodul din acest weekend al emisiunii CBS Sunday Morning, el stă de vorbă cu Jane Pauley despre obstacolele din ce în ce mai mari care apar odată cu boala care îl îmbătrânește.

Un clip în avanpremieră arată franchețea cu care Michael J. Fox își înfruntă situația, recunoscând că lucrurile se înrăutățesc. "Bate la ușă", spune el. "Da, vreau să spun, nu am să mint. E din ce în ce mai greu, e din ce în ce mai greu. E din ce în ce mai greu. În fiecare zi e mai greu. Dar, dar asta e... asta e situația."


Michael J. Fox, un susținător de lungă durată al cercetării asupra bolii Parkinson prin intermediul propriei fundații, a fost o forță incomensurabilă pentru conștientizare și pozitivism. Fundația sa a jucat un rol esențial în identificarea unui marker biogenetic care ar putea ajuta la diagnosticarea și tratamentul precoce. Dar nici măcar Fox nu-și poate nega propria mortalitate, potrivit ew.com.

El îi dezvăluie lui Pauley că a suferit o operație la coloană pentru o tumoare benignă, care i-a afectat mersul și a dus la o serie de probleme, inclusiv două brațe rupte, o mână ruptă și oase rupte la nivelul feței.

"Căderea este un mare ucigaș cu Parkinson", spune Fox. "Și aspirarea mâncării și face pneumonie. Toate aceste moduri subtile care te prind... Nu mori din cauza Parkinsonului. Mori cu Parkinson". El adaugă: "M-am gândit la mortalitatea acestei boli... Nu voi prinde 80 de ani."

Cu excepția faptului că și-a ascuns diagnosticul în primele zile, când era încă la apogeul carierei sale, Fox a fost remarcabil de deschis în ceea ce privește viața cu Parkinson. El își expune povestea în noul documentar Still: A Michael J. Fox Movie, care va fi disponibil pe Apple TV+ la 12 mai.

Atât în interviul din CBS Sunday Morning, cât și în documentarul Still, Fox scoate în evidență singurul lucru pe care nicio boală nu îl poate diminua: optimismul său. "Pot fi optimist atâta timp cât sunt recunoscător", a declarat el pentru EW în timpul unui interviu recent despre documentar. "Și pot fi recunoscător dacă mă gândesc cu adevărat la asta, pentru că nu aș fi avut restul vieții mele dacă nu ar fi fost atât de multe lucruri pentru care Tracy (Pollan, soția sa), principalul dintre ele, a venit și a intervenit. Și sună banal, dar până în ziua de azi, dacă pot găsi un singur lucru mic pentru care să fiu recunoscător, pot fi optimist în privința asta."Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel