Meteo. Cum va fi iarna 2022-2023 în România

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Cum va fi iarna 2022-2023? Aflăm din rândurile de mai jos.

Directoarea generală a Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a fost invitată la DC News și DC News TV unde a vorbit, printre altele, despre iarna care urmează.

„Prognoza elaborată de marile centre internaționale, în ceea ce privește iarna în Europa, inclusiv pentru partea de Sud, Sud-Est, areal în care se află și România, arată că iarna 2022-2023 ar părea că este normală, cu tendință medie spre blândă. Acest lucru nu exclude să avem în România perioade în care să avem caracteristicile unei ierni normale, adică să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade, nu doar în zonele cele mai rece ale țării”, a zis Elena Mateescu.

„Oricum, tendința iernilor mai blânde este deja o confirmare. Cel puțin, ultimele trei ierni, la nivelul României, au fost în top cinci cele mai călduroase ierni, dar am avut și episoade, cel puțin în zona montană, cu strat de zăpadă și fenomenul de viscol, la Vârful Omu”, a mai spus Elena Mateescu la DC News și DC News TV.

Citește continuarea pe DC News.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel