Mersul pe jos dimineața, beneficii pentru creier. Cum îți îmbunătățește starea de spirit

Data publicării:
Foto Unsplash
Descriere foto: Foto Unsplash

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi a unei rutine zilnice care să contribuie la îmbunătăţirea stării de spirit reprezintă un subiect important abordat de cât mai multe persoane.

Deşi pe reţelele de socializare se promovează ideea de începere a dimineţii cu sport şi un mic dejun sănătos care să ne confere energie pentru întreaga zi, pentru majoritatea persoanelor atunci când se trezesc, mişcarea nu reprezintă o prioritate.

Potrivit specialiştilor, începerea zilei cu o plimbare, indiferent dacă este în cartierul în care locuiţi, în timp ce plimbaţi animalul de companie, în drum spre serviciu sau în drum ce vă conduceţi copiii la şcoală, poate conferi corpului numeroase beneficii, relatează Healthline. 

Mersul pe jos nu este esențial doar pentru păstrarea aspectului fizic, ci și pentru sănătatea mentală. Fiind o activitate care nu necesită un grad ridicat de efort, este accesibil pentru persoanele de orice vârstă.

Iată 5 motive care v-ar ajuta să integrați mersul pe jos în rutina zilnică

Conferă energie

Deși ne simțim obosiți în special în drumul spre locul de muncă, începerea zilei cu o plimbare poate să confere un plus de-a lungul întregii zile.

Potrivit studiilor, persoanele care au mers timp de 20 de minute în aer liber au fost mult mai energice și pline de vitalitate, față de cele care realizează acest lucru în interior, transmite Healthline. 

Îmbunătățește starea de spirit

Plimbările dimineața au numeroase beneficii asupra organismului, printre care se numără și îmbunătățirea stării de spirit și a stimei de sine, reducerea stresului, a anxietății și a oboselii, notează Healthline. 

De asemenea, mersul pe jos dimineața contribuie la dezvoltarea funcției cognitive și ajută persoanele să fie creative de-a lungul întregii zile.

Ajută în procesul de slăbire

Mersul pe jos dimineața are un rol important și poate ajuta persoanele în procesul de slăbire. Conform sursei citate, mersul pe jos timp de 30 de minute poate arde până la aproximativ 150 de calorii. Astfel, alături de o dietă sănătoasă puteți obține rezultatele dorite mult mai rapid.

Îmbunătățește sistemul cardiovascular

Potrivit Clinicii Mayo, una dintre cele mai performante centre medicale din SUA, mersul pe jos contribuie în procesul menținerii inimii sănătoase și previne diverse afecțiuni, precum bolile de inimă sau accidentul vascular cerebral, informează Oprah Daily. 

‘’Cu o oră înainte să ne trezim, corpul nostru începe procesul de pregătire pentru întreaga zi. În acest moment, tensiunea arterială începe să crească la fel ca și pulsul, iar glandele endocrine încep să secrete cantități mai mari de hormoni pentru a pregăti corpul, inclusiv hormonul tiroidian. Aici intervine importanța mersului pe jos dimineața. Mergând în fiecare dimineață, reduceți această creștere a tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, îmbunătățind astfel sănătatea cardiovasculară’’, a declarat pentru Oprah Daily, Manuel Flores, decanul și Universității de Științe ale Sănătății din Antigua.

 

Somn liniștitor

Cercetările arată că mersul pe jos dimineața integrat în rutina zilnică ajută persoanele care se confruntă cu insomnii. Astfel, mersul pe jos ajută la utilizarea energiei păstrate în organism, iar la finalul zilei persoanele se pot bucura de un somn liniștit și profund, notează HealthifyMe. 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel