Menopauza, mituri demontate. Medic: Poate să mai fie ovulație întâmplătoare și pot rămâne însărcinate

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Menopauza este o etapă firească în existența femeilor, pe care trebuie să o accepte și să o înțeleagă. La ce trebuie să fiți atente în această perioadă.

Menopauza, acea etapă a vieții în care femeile pășesc după vârsta de 45 de ani, vine cu o serie de provocări, iar un lucru foarte important de reținut, atât de către femei, cât și de către bărbați, în special partenerii acestora, este faptul că menopauza nu trebuie considerată o boală, ci doar o etapă naturală a existenței femeii.

Dr. Alina Dascălu, medic primar obstetrică-ginecologie, a demontat câteva dintre miturile care circulă cu privire la menopauză și le îndeamnă pe femei să accepte această nouă condiție pentru a le fi bine și după intrarea în noua etapă.

”Menopauza sperie multe femei, dar menopauza este ceva firesc. La un moment dat toată lumea va ajunge la menopauză, este o stare fiziologică pe care trebuie să o așteptăm și să o înțelegem. Nu trebuie să ne speriem, ci să ne obișnuim cu ea să ne fie fie bine și la menopauză”, a declarat dr. Alina Dascălu, medic primar obstetrică-ginecologie, la Vorbește lumea de la Pro TV.

Menopauza, mituri demontate


Apare în jurul vârstei 50 de ani. ”Menopauza nu se instalează neapărat în jurul vârstei de 50 de ani, ea poate să apară câteodată mai devreme, menopauza precoce, chiar la 38 sau 40 de ani, sau chiar și după 50 de ani, la 55 sau 60 de ani.

De obicei menopauza are un factor ereditar, fetele sau femeile trebuie să își întrebe mamele cam la ce vârstă au intrat la menopauză. Acum, datorită stresului, a ceea ce mâncăm, ce ne înconjoară, s-a micșorat vârsta la care pacientele intră la menopauză”, a demontat mitul vârstei la care se intră în această etapă a vieții.

Simptomele menopauzei dispar după instalarea acesteia. ”Bufeurile, insomniile, transpirațiile, uscăciunea vaginală, toate sunt simptome care rămân după ce s-a instalat menopauza. Tocmai aici trebuie să lucrăm ca femeile să aibă o stare de bine, pentru că, într-adevăr, insomniile, bufeurile, transpirațiile și uscăciunea vaginală, ceea ce deranjează cel mai mult, rămân”, a explicat medicul, subliniind că există metode prin care acestea pot fi ameliorate, ”sunt multe tratamente, nu există o rețetă standard, ci trebuie personalizat pentru fiecare femeie în parte, pentru că nu toate aceste simptome apar la toate femeile”. Astfel se pot face tratamente medicamentoase hormonale sau non-hormonale.

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel