Melodia care va reprezenta Regatul Unit la Eurovision 2023 / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Mae Muller, foto Facebook
Descriere foto: Mae Muller, foto Facebook

Mae Muller va reprezenta Regatul Unit la concursul Eurovision 2023

Cântăreaţa şi compozitoarea Mae Muller va reprezenta Regatul Unit la cea de-a 67-a ediţie a concursului Eurovision cu cântecul "I Wrote a Song", informează site-ul revistei Variety.

Artista engleză a compus piesa "I Wrote a Song" în colaborare cu Lewis Thompson - un compozitor premiat cu Brit Award şi care a lucrat cu David Guetta - şi cu Karen Poole - care a compus cântece pentru Kylie Minogue, Lily Allen şi David Guetta.

Mae Muller s-a făcut remarcată după ce a cântat în deschiderea concertelor susţinute de grupul Little Mix în cadrul turneului său din 2019. De atunci, ea a adunat milioane de vizualizări pe YouTube şi a lansat cântecul "Better Days", care a ajuns în topul 10 din Statele Unite şi a fost recompensat cu discul de platină. Vedeta pop a interpretat acest single şi în cadrul emisiunii "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon", difuzată de postul de televiziune NBC.

În 2022, ea a fost nominalizată la premiile MTV Europe Music şi la MTV Video Music. Cântecele sale au depăşit 2 miliarde de difuzări în streaming şi sunt ascultate de peste 5,5 milioane de utilizatori în fiecare lună pe platforma Spotify.

Mae Muller a fost aleasă pentru a reprezenta Regatul Unit la concursul Eurovision în urma unui proces extins de selecţie, coordonat de partenerii ediţiei din 2023 ai acestei competiţii muzicale, reprezentanţi ai unor companii globale de management muzical şi ai casei de discuri TaP Music.

Concursul Eurovision 2023 va avea loc în oraşul Liverpool. Regatul Unit găzduieşte competiţia în numele Ucrainei, ţara câştigătoare din 2022, dar care se află în prezent într-o situaţie dificilă din cauza invaziei militare declanşate de Rusia, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel