Medicul Monica Pop a desființat o dietă. A urmat și ea ceva similar: După 9 zile eram în prag de accident vascular

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Monica Pop, captură YouTube/ theXclusive
Descriere foto: Sursa foto: Monica Pop, captură YouTube/ theXclusive

Medicul Monica Pop a vorbit despre dieta cu apă.

Monica Pop a deființat dieta cu apă.

 

„Am învățat la facultate și știe orice fel de medic lucrul acesta. După 40 de zile fără mâncare ești la limita morții. Este extrem de periculos și nu este cazul ca oameni care nu provin dintr-un mediu medical să promoveze aceste ”diete”. Am trecut printr-o asemenea experiență doar că mult mai scurtă. Mi s-a părut mie, și am avut dreptate, că aveam în plus câteva kilograme, și nu am mâncat 9 zile absolut nimic. Doar o cafea dimineața fără zahăr. Vreau să spun că după 9 zile eram în pragul accidentului vascular”, a zis medicul Monica Pop la România TV.

 

VEZI ȘI: Românii vor să slăbească. Cât de mult își propun să piardă în greutate și ce consideră că îi îngrașă cel mai mult:

https://www.spectacola.ro/romanii-vor-sa-slabeasca-cat-de-mult-isi-propun-sa-piarda-in-greutate-si-ce-considera-ca-ii-ingrasa-cel-mai-mult_37256.html

 

 

Obezitatea este o afecțiune medicală caracterizată prin acumularea excesivă de grăsime în organism, ceea ce poate avea efecte negative asupra sănătății. Este adesea definită în funcție de indicele de masă corporală (IMC), care este o măsură a greutății în raport cu înălțimea unei persoane. Obezitatea este clasificată în mod obișnuit ca având un IMC de 30 sau mai mare.

Cauzele obezității sunt complexe și pot include factori genetici, metabolismul individual, stilul de viață, nivelul de activitate fizică, obiceiurile alimentare și mediu. Consumul excesiv de calorii, alimentația nesănătoasă, lipsa de activitate fizică, stresul cronic și factorii socio-economici sunt doar câțiva dintre factorii care pot contribui la dezvoltarea obezității.

Obezitatea poate avea numeroase consecințe negative asupra sănătății. Printre acestea se numără creșterea riscului de boli cardiovasculare (cum ar fi hipertensiunea arterială, boala coronariană și accidentul vascular cerebral), diabetul de tip 2, afecțiunile hepatice, bolile de rinichi, bolile articulare (cum ar fi osteoartrita), apneea de somn, depresia și unele tipuri de cancer.

Managementul obezității implică de obicei o combinație de modificări ale stilului de viață, inclusiv adoptarea unei diete echilibrate și sănătoase, creșterea nivelului de activitate fizică, reducerea stresului, îmbunătățirea obiceiurilor de somn și susținerea mentala și socială. În unele cazuri, pot fi necesare intervenții medicale suplimentare, cum ar fi terapia comportamentală, medicamentele pentru pierderea în greutate sau chiar intervențiile chirurgicale pentru pierderea în greutate.

 

VEZI ȘI: Cum poți preveni obezitatea. Câteva idei care te vor ajuta să te menții în formă:

https://www.spectacola.ro/cum-poti-preveni-obezitatea-aceasta-este-dieta-preferata-a-romanilor-in-2023_37241.html#google_vignette

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel