Medic: „Rahatul e semn de SĂRĂCIE, e comunist. Cozonacul n-ar trebui să aibă rahat!” Detaliul care-ți arată calitatea

Data publicării:
Captură video Youtube/ Gust și Savoare
Descriere foto: Captură video Youtube/ Gust și Savoare

Cozonacul a fost spulberat. Detaliul care-ți arată cât de adevărat este cozonacul pe care-l cumperi. Cât cozonac putem mânca de Paști.

"Am auzit un secret, mi-a împărtășit cineva un secret din industria alimentară, și anume că nu există cozonac fără nucă în comerț, că e la cofetărie, că e gata ambalat. De ce? Că de fapt a trecut și o nucă prin chestia aia maro care imită nucile, ci e pesmet, mult zahăr, puțină cacao și două nuci care au trecut prin zonă și le-au sfărâmat. Deci, practic, cozonacul care e o pâine mai dulce, primește un adaos dă calorie important din umplutura respectivă, care e zahăr curat", a spus jurnalistul Val Vâlcu, întrebându-l pe medicul Alin Popescu dacă să cumpărăm cozonac cu nucă sau fără nucă.

"Totuși, să recunoaștem că există și locuri de poți cumpăra, în afară de faptul că poți să faci acasă, poți cumpăra cozonaci adevărați, dar prețul este de 5, 6, 7 ori mai mare.

La un cozonac scump, la un cozonac de soi, se văd nucile, nuci. Dar vorbim de alte prețuri.

Un cozonac bun, are și o altă textură, n-are textura aia de croissant. E o anumită firmă care are un anumit cozonac cu vanilie și legat la ochi, dacă-ți dau să guști croissant cu vanilia lor și cozonac, nu te prinzi care e croissant și care e cozonac.

Din punctul ăsta de vedere, cozonacul adevărat are o altă textură, e diferit de chec.

Deci croissantul e croissant, checul e chec, cozonacul e cozonac, pandișpanul e pandișpan și pasca e pască!

Eu am trăit cu bunica-mea făcând cozonaci și de multe ori se întâmpla la masa de Paști că am și chec și cozonac și pască erau făcute și gustam din fiecare, era o diferență fantastică, adică legat la ochi deosebeam. Mirosul era diferit.

Chit că poate câteodată sunt prea scumpi raportat la gramaj, și acum am două-trei locuri în București unde îmi place să merg pentru că îmi aduce aminte de cozonacul adevărat", a declarat Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă, în exclusivitate pentru DC Medical.

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel