Măsuri de relaxare. Iohannis: "Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior”

Data publicării:
Klaus Iohannis, Președintele României / presidency.ro/
Descriere foto: Klaus Iohannis, Președintele României / presidency.ro/

Președintele României a anunțat măsurile de relaxare care vor intra în vigoare începând cu data de 15 mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a susținut joi o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, după ședința de lucru cu premierul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

Reuniunea a vizat măsurile de relaxare a restricţiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19. 

Președintele a anunțat etapele de relaxare a măsurilor.

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare și am dorit să avem un calendar care cuprinde întreaga perioadă de vară. Ne pregătim de relaxare! Trebuie să fie precaută. Vrem să scăpăm de pandemie, nu să ne relaxăm ca să revenim cu restricții”, a spus, joi seară, președintele Klaus Iohannis.

Fără mască la exterior

"Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior, cu mici excepții. Rămân excepţiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spaţiile din interior. Deci prima măsură, în aer liber se renunţă la această mască", a mai anunţat preşedintele Klaus Iohannis. 

 

De asemenea, el a precizat că tot din 15 mai se elimină restricţiile de circulaţie noaptea şi asupra programului agenţilor comerciali.

"Activităţile sportive - posibile cu 25% din locuri ocupate. În interior vom avea de asemenea relaxări care încep majoritatea din 1 iunie", a mai spus Iohannis.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel