Măștile de față, necesare în rutina de îngrijire. Ioana Marinescu: „E foarte important să înțelegi tenul.” De câte ori trebuie să le aplici / VIDEO

Ioana Marinescu la Pastila de frumusețe
EXCLUSIV
Descriere foto: Ioana Marinescu la Pastila de frumusețe

Ioana Marinescu a vorbit despre cum trebuie să arate o rutină completă de îngrijire a feței.

Ioana Marinescu, Fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical, acolo unde a dezvăluit cum trebuie să arate o rutină corectă de îngrijire a pielii. Există mai multe lucruri pe care trebuie să le știi, dar și să le respecți, când vine vorba de îngrijirea tenului, iar măștile reprezintă un pas important, pe care orice femeie ar trebui să-l respecte, spune specialista. Există însă și creme de noapte care pot juca și rolul de mască, însă Ioana Marinescu ne spune care este diferența dintre cele două produse.

„Sunt puține creme care să aibă rol de mască pentru toată noaptea. Nu aș recomanda să utilizăm în fiecare seară o cremă-mască, pentru că așa vom bombarda fața cu multe ingrediente și o să se învețe să fie stimulat doar la acest bombardament de ingrediente. În momentul în care vei aplica o cremă normală, o să i se pară puțin. E foarte important să înțelegi tenul.”, a declarat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe.

Citește și: Diferența dintre cremele de zi și cremele de noapte. Ioana Marinescu, la Pastila de Frumusețe / VIDEO

De câte ori pe săptămână trebuie să aplicăm masca

Este important să folosim o mască pentru ten de cel puțin de două ori pe săptămână, spune Ioana Marinescu, care dezvăluie că aceasta aduce un plus de beneficii tenului nostru, pe care o simplă cremă nu le poate satisface. De asemenea, extrem de important mai este și să aplici măștile în funcție de intensitatea lor, întrucât tenul nu trebuie să resimtă aceste schimbări, astfel încât să nu fie afectat.

„Ar fi ideal să folosim o mască de seară de două ori pe săptămână. Ele sunt foarte, foarte intense, folosim o mască când suntem foarte obosite, când tenul e foarte deshidratat sau dacă am stat mult la soare. Întotdeauna avem tendința să spunem că vrem maximum de la toate, suntem tentați să luăm retinolul cel mai concentrat, spre exemplu. Nu, este necesar să îl aducem gradual, după care intrăm pe retinolul concentrat. Așa este și cu măștile, folosim mască, dar după diluăm și cu crema de seară.”, a continuat specialista.

VEZI și: Beneficiile aurului în produsele de îngrijire a pielii: „Există foarte multe calități pe care le aduce pe epidermă”

Cremele cu SPF, necesare în rutina zilnică de îngrijire

Ar trebuie să facem tot ce putem, astfel încât să ne îngrijim din timp tenul, pentru a preveni îmbătrânirea lui și semnele pe care timpul le lasă, inevitabil, mai spune Ioana Marinescu. Există extrem de multe detalii pe care trebuie să le luăm în considerare, când vine vorba de o rutină corectă, iar SPF-ul nu face o excepție.

„Este minunat ca fiecare să facă maximul pe care îl poate face pentru tenul său. Există și creme cu protecție solară, astfel să folosești o singură cremă. Protecția solară se știe însă că este un stimulent al acneei, astfel încât dacă tenul este predispus coșulețelor, este important ca protecția să aibă la bază o cremă care să neutralizeze această posibilitate. Depinde de cât de riguros ne facem ritualul, de cât timp avem pentru asta și de cât de mult preț punem pe îngrijire. Îmbătrânirea cutanată vine și este reversibilă. Ar trebui să știm asta și din tinerețe să gestionăm bine și să prevenim mult partea de îmbătrânire a pielii. O protecție de 30 pentru piele e decent, spun eu.”, a mai spus specialista.

VEZI și: Mască iluminatoare pentru ten, din ingrediente naturale: „Stimulează producția de colagen și curăță tenul. Se adaptează tuturor tipurilor de ten”

Urmărește întreaga emisiune:Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 15 aug 2023, 14:00 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience