Beneficiile aurului în produsele de îngrijire a pielii: „Există foarte multe calități pe care le aduce pe epidermă”

Data actualizării: | Data publicării:
Descriere foto: Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, farmacist formulator
EXCLUSIV
Descriere foto: Descriere foto: Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, farmacist formulator

Ioana Marinescu, Fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a dezvăluit care sunt beneficiile pe care aurul le are în produsele de îngrijire a tenului.

Ioana Marinescu, fondator IMar Skin și farmacist formulator, a fost invitata Georgianei Ioniță în emisiunea Pastila de Frumusețe, de la Spectacola și DC News, acolo unde a dezvăluit care sunt beneficiile aurului asupra tenului. Aceasta spune că ideea este mult mai complexă, decât oamenii înțeleg din reclamele și marketingul din ziua de astăzi.

„Este un subiect super interesant. În primul rând, ideea de aur ar putea să facă un subiect de marketing. Se spune în general că produsele care conțin aur, platinum că sunt marketate doar datorită luxului pe care îl are produsul în sine. Studiile au arătat că există foarte multe calități pe care aurul le aduce pe epidermă. Sunt lucruri demonstrate de cercetători, iar unele sunt incredibil de potente, pentru refacerea tenului.”, a declarat Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, în cadrul emisiunii.

Te-ar putea inteersa și: Ce este Skin Cycling. Ioana Marinescu, IMar Skin, totul despre trendul beauty al momentului: „O refacere forțată a tenului”

Care sunt beneficiile aurului

În continuare, Ioana Marinescu a scos în evidență toate beneficiile pe care aurul le aduce asupra tenului. Acesta este un ingredient cu proprietăți unice, care nu mai sunt întâlnite nicăieri.

„Sunt două tipuri de aur care pot fi conținute în produsele de frumusețe. Este aurul coloidal, care este în regulă, lucrează foarte bine pe piele, dar nu este atât de puternic, și este cel pur, cel de 24K, care are niște calități fizice extrem de puternice pentru piele. Când zic fizice, mă refer la fizic ca știință. Aurul pur are calitatea de a magnetiza toate ingredientele active din produsul respectiv și de a le duce profund acolo unde este nevoie de ele, ceea ce-l face foarte prețios pentru epidermă. Pe lângă această calitate, pe care vreau după să o dezvoltăm, pentru că mi se pare una dintre cele mai incredibile calități ale unui element chimic, mai  are calitatea de a fi foarte bun stimulator în ceea ce privește procesele metabolice și regenerarea celulară, pentru că îmbătrânirea cutanată este practic o inflamație a celulelor. Cu cât tenul este mai neprotejat, cu atât apare inflamarea celulară, asta se produce prin îmbătrânire cutanată.”, a continuat specialista.

Citește și: Pastila de frumusețe: Skin Cycling, cura de primăvară pentru ten. Ioana Marinescu, sfaturi pentru un ten impecabil / VIDEO

„Aurul e un puternic mesager”

„Prevenția este un lucru pe care ni-l permitem și cu care suntem datori. Tenul trebuie să aibă parte de produse care să aducă elemente inflamatorii, pentru nivelul celular, al epidermei. Aurul face acest lucru și o face cu o mare putere. Revenind la partea de vehicul pe care-l exercită, aceasta este una dintre calitățile pe care nu o găsim la niciun alt ingrediente activ, iar ideea de vehicul care atrage toate celelalte molecule, până la un proces inflamator, o infecție, o celulă foarte îmbătrânită, face ca aurul să fie de excepție, nu pentru prețul său, ci pentru calitățile pe care le aduce epidermei. O cremă trebuie să aibă un vehicul care să împingă ingredientele, altfel ele nu o să penetreze. Aurul e un puternic mesager.”, a mai spus Ioana Marinescu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel