Măslinele, un adevărat miracol pentru sănătate. De ce este bine să le consumăm

Data publicării:
Beneficiile măslinelor, sursa pixabay/ autor jacqueline macou
Descriere foto: Beneficiile măslinelor, sursa pixabay/ autor jacqueline macou

Considerate unele dintre cele mai nutritive fructe din câte există, măslinele sunt un adevărat medicament. Conţinutul bogat în vitamine şi acizi graşi (Omega 3, Omega 6, Omega 9) menţine măslinele în topul celor mai sănătoase alimente.


Iată care sunt cele mai importante beneficii ale măslinelor pentru sănătate: 

Proprietăți antioxidante

Studiile au demonstrat că antioxidanții dietetici vă reduc riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. Măslinele sunt bogate în antioxidanți, cu beneficii pentru sănătate, de la combaterea inflamației până la reducerea creșterii microorganismelor.

Mențin sănătatea inimii

Colesterolul ridicat din sânge și tensiunea arterială sunt ambii factori de risc pentru bolile de inimă. Acidul oleic, principalul acid gras din măsline, este asociat cu îmbunătățirea sănătății inimii. Poate regla nivelul colesterolului și poate proteja colesterolul LDL (rău) de oxidare. Mai mult, unele studii observă că măslinele și uleiul de măsline pot reduce tensiunea arterială.

Mențin sănătatea oaselor

Osteoporoza se caracterizează prin scăderea masei osoase și a calității osoase. Ratele osteoporozei sunt mai scăzute în țările mediteraneene decât în ​​restul Europei, ceea ce duce la speculații că măslinele ar putea proteja împotriva acestei afecțiuni. Unii dintre compușii vegetali găsiți în măsline și în uleiul de măsline s-au dovedit a ajuta la prevenirea pierderii osoase în studiile efectuate pe animale.


Prevenirea cancerului

Măslinele și uleiul de măsline sunt consumate în mod obișnuit în regiunea mediteraneană, unde ratele de cancer și alte boli cronice sunt mai mici decât în ​​alte țări occidentale. Acest lucru se poate datora parțial conținutului ridicat de antioxidanți și acid oleic. Studiile arată că acești compuși perturbă ciclul de viață al celulelor canceroase din sân, colon și stomac.

Sănătatea ochilor

O ceașcă de măsline pe zi conține 10% din doza zilnică necesară de vitamina A, responsabilă pentru o vedere optimă. În plus, vitamina A ține la distanță cataracta, degenerarea maculară, glaucomul, potrivit healthline.com.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel