Masajul facial, între mit și adevăr. Medic: Distruge foarte multe fețe

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Antonika Chanel
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Antonika Chanel

Masajul facial și efectele asupra sănătății pielii.

Tenul luminos și sănătos este dorit de foarte multă lume. Unele femei apelează la diverse tehnici ale cabinetelor de înfrumusețare, altele țin cont de o alimentație care să le ofere nutrienții necesari pentru tenul ferm, mult visat, pe care trecerea timpului să nu își lase urmele.

Și mai există și o categorie de persoane care apelează la masajul facial, însă acesta pare că este doar un mit, potrivit dermatologului Viviana Iordache.

”În ceea ce privește masajul facial, este un mit care distruge foarte multe fețe”, a explicat Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, în emisiunea ”Vorbește lumea” de la Pro TV, în legătură cu păstrarea pielii ferme prin masaj facial. ”Am văzut și eu diferite postări în care persoanele respective erau învățate să facă o așa zisă gimnastică facială.

Mai mult decât atât, se găsesc pentru vânzare tot felul de dispozitive care promit că exersând cu acelea vor produce o elasticitate mai mare sau vor ajuta la liftingul feței. Nimic mai greșit”, a mai spus specialistul.

De altfel, medicul a precizat că mușchii feței sunt, pe de o parte, extrem de complecși, pe de altă parte, sunt niște mușchi pieloși.

”Au un capăt care se inseră pe o structură de sprijin, și celălalt pe piele. În momentul în care ai tras de pielea respectivă, de fiecare dată vei rupe din fibrele de colagen natural.

La nivelul gâtului este un mușchi care pornește de la baza gâtului și urcă până la două degete deasupra osului mandibular. Acest mușchi, prin contracția lui, deci toate exercițiile prin care tragem de această platismă vor duce fața în jos.

Mai mult decât atât, orbicularul gurii este un mușchi sub formă de sfincter. Acesta nu stă pe nimic, nici pe os, nici pe ligament, el stă doar pe alți mușchi, deci toate exercițiile prin care țuguiem buzele, prin care ne strâmbăm, prin care mestecăm, vor produce o contracție a acestui mușchi rotund, care la rândul lui va trage de mușchii din vecinătate și va produce, din nou, coborârea feței și uzarea pielii”, a mai spus dermatologul.

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel