Masa ideală pentru post. Carmen Brumă: „Este gustoasă și sănătoasa”

Data publicării:
Sursă foto: Instagram/Carmen Brumă
Descriere foto: Sursă foto: Instagram/Carmen Brumă

Carmen Brumă a împărtășit cu cei care o urmăresc o rețetă delicioasă de post.

Postul Paștelui, cunoscut ca Postul Mare, este cel mai lung și mai aspru post rânduit de Biserica Creștin Ortodoxă și durează 40 de zile. Pe această cale, Carmen Brumă a dezvăluit o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru perioadele de post. Într-o postare pe rețelele sociale, nutriționista a prezentat o combinație de alimente care pot alcătui o masă echilibrată, bogată în proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

Ingrediente

- Lipie din făină integrală

- Pastă de fasole

- Ceapă

- Ulei de măsline

- Ardei gras

- Sfeclă murată

- Semințe (floarea soarelui și dovleac)

- Condimente (opțional, în funcție de preferințe: sare, piper)

Mod de preparare

Pentru a pregăti această rețetă începe prin a întinde pasta de fasole pe lipie. Apoi adaugă felii de ceapă și ardei gras peste pasta de fasole și presară sfecla murată tăiată cubulețe sau felii. Continuă prin presărarea semințelor de floarea soarelui și dovleac și, opțional, condimentează cu sare, piper sau alte condimente preferate. Înfășoară lipia și o poți savura ca atare sau alături de o salată proaspătă pentru o masă echilibrată și hrănitoare.

„Vă arăt o combinație de alimente de post care pot alcătuit o masă cu proteine complete, adică au toți aminoacizii esențiali, fibre și grăsimi sănătoase.

Am întins pe o lipie din făină integrală pastă de fasole, ceapă și ulei de măsline, niște ardei gras, sfeclă murată pentru aportul de probiotice, semințe cu un conținut bogat în magneziu, am pus floarea soarelui și dovleac. Am obținut o masă gustoasă și sănătoasa de post”, a spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de gogoși de post. Trucuri inedite pentru un rezultat extrem de pufos

Carmen Brumă, rețetă delicioasă de chifle din linte. Sunt o variantă foarte bună pentru cei care țin post

Carmen Brumă le-a recomandat recent urmăritorii săi o rețetă delicioasă de chifle din linte, ideală pentru cei care țin post.

Ingrediente

200 g linte roșie hidratată

3 linguri tărâțe din semințe diverse

3 linguri drojdie inactivă

1/2 linguriță bicarbonat stins cu zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

2 linguri de apă

sare, busuioc, fulgi de ceapă

Mod de preparare

„Am pentru voi niște chifle din linte, o variantă foarte bună pentru cei care țin postul sau pentru cei care vor o pâine proteică foarte ușor de făcut și foarte gustoasă. Am pus la hidratat 200 de grame de linte am adăugat tărâțe din semințe, ulei, apă, fulgi de drojdie și condimente. Am mixat totul într-un blender până când s-a format o pastă suficient de tare astfel încât să poți forma niște bile pe care le-am pus într-o hârtie de copt într-o tavă. Am adăugat semințe de floarea soarelui și dovleac, apoi am băgat la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade și asta a ieșit. Foarte gustos și foarte sănătos”, a spus Carmen Brumă pe rețelele sociale.

Te-ar putea interesa și: Preparatul căruia nutriționista Mihaela Bilic nu poate să-i reziste. Are multiple beneficii pentru sănătate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel