Masa de Paști. Dr Mihaela Bilic: „Putem combina tradiția cu dieta și să ieșim fără kilograme în plus”

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic, sursa foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, sursa foto Facebook

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, vine cu o serie de sfaturi pentru masa de Paști. 

Dr. Mihaela Bilic spune că de pe masa de Paști nu ar trebui să lipsească verdețurile, drobul și friptura. În schimb, medicul militează pentru reducerea sau chiar evitarea consumului de alimente extrem de uleioase, precum salata de boeuf.


”Organele, și ele, prin definiție, sunt niște proteine pentru care, din punct de vedere al conținutului de grăsime, nu avem nicun stres, deci din nou, un produs care este și sățios și în același timp nu are multe calorii”, a explicat Mihaela Bilic la Digi 24. 


Pe lângă salate și legume proaspete, nutriționistul spune că și anumite preparate tradiționale de Paști sunt extrem de benefice pentru sănătate.

”Nu mai vorbesc de borșul de miel și de stufat. În accepțiunea mea, stufatul este o mâncare de legume cu un pic de carne. În farfurie, partea de ceapă, usturoi verde, sos trebuie să fie mai mult de jumătate din porție, iar carnea să fie o bucățică de 150 de grame. Este din ou fiert, este cu sos de roșii, care crește absorbția fierului”, mai spune Mihaela Bilic.

Tradițiile care nu-ți pun silueta în pericol

 

„La masa de Paște, putem combina tradiția cu dieta, cu cura de slăbire și să ieșim fără kilograme în plus”, a mai spus medicul

Despre borșul de miel, medicul spune că ar putea fi considerat chiar dietetic, iar friptura ar putea să fie și ea un aliment bun pentru slăbit, dacă o cosnumăm cu o salată generoasă. 

 


„Friptura este și ea un produs ideal de slăbit, dacă punem lângă ea o salată mare, cu frunze multe”

În final, medicul subliniază că nu calitatea, ci cantitatea alimentelor consumate ne pune în pericol silueta. 

„Nu trebuie să mâncăm excesiv de dietetic, pentru că, în final, este vorba de dimensiunea porției. Porția corectă de carne trebuie să aibă 150 de grame și, dacă se poate, să nu fie extrem de grasă”

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel